InnerNedShiatsu-toepassingen:
Afvallen en lijnen
Allergie
Baby-ontwikkeling
Hoofdpijn
Hooikoorts
Hyperventilatie
Knie - pijn
Maagpijn
Menstruatieklachten
Muisarm - RSI
Nek-, schouder- armen
Oor- en gehoorklachten
Psoriasis
Psychische klachten
Rugklachten
Slaapproblemen
Spataderen
Whiplash
Niet zwanger worden

Kijk ook eens bij
voeding en speciaal het hoofdstuk
Energetische temperatuur van voedingsmiddelen.Kleine advertenties:

 

Allergie

door Jan Reinders

 Opletten wat je eet, geen stuifmeel inademen, geen wollen kleding dragen, want anders gaat het lichaam protesteren (uitslag, niezen, ademnood, jeuk, hyperactief worden, enz).

Er zijn vele soorten protest van het lichaam tegen stoffen waar het niet goed raad mee weet. Komt ons lichaam in aanraking met dergelijke stoffen, dan zal het zich gaan weren. Blijven we het lichaam bestoken met deze stoffen, dan kan het er zelfs toe overgaan om antistoffen te maken. De klachten worden steeds erger.

Zijn er vermoedelijk allergische reacties, dan zal vaak een onderzoek volgen in het ziekenhuis of de polikliniek. Kleine hoeveelheden van de stoffen die mogelijk een allergische reactie geven, worden oppervlakkig ingespoten. Het kan om honderden stoffen gaan. Als het lichaam korte tijd daarna een reactie geeft, kun je niet tegen deze stof.

Om te zien of je allergisch bent voor een stof hoeft deze niet ingespoten te worden; op vele manieren laat het lichaam merken wat wel of niet goed voor je is.

Vele vormen van (alternatieve) geneeskunde maken gebruik van simpele manieren om op te sporen of er sprake is van een allergische reactie. Ze laten het lichaam niet alleen vertellen waar het niet tegen kan, ook vragen ze het lichaam wat er aan gedaan moet worden, wat het nodig heeft. Eén van die manieren is de veranderingen van de energiebalans te meten.

Wordt het lichaam in contact gebracht met stoffen waar het niet tegen kan, dan verandert de energiebalans. Met een electro-acupunctuurmeter is dit te meten. Brengt men de stof waar je allergisch voor bent in het circuit van de meter, dan reageert het lichaam onmiddellijk.
Als men de acupunctuurpunten op de tenen en vingers dan doormeet, krijgt men andere waarden (de stof geeft een onbalans). Als er een stof wordt toegevoegd (voedings- of geneesmiddel) die de onbalans weer opheft dan kan deze gebruikt worden als middel tegen de allergie.

Een simpele pijnloze meting kan vele antwoorden geven en je mogelijk helpen de klachten te verminderen of zelfs op te heffen.
Er zijn meerdere methoden ontwikkeld die met electro-acupunctuurmeting werken, zoals de methode van Dr. Voll en de Vega-test. In grote lijnen komen ze op hetzelfde neer. Vaak zegt de hoeveelheid ervaring die de therapeut heeft méér dan de gehanteerde methode.

Een andere manier om te kijken wat een stof met het lichaam doet, is het kijken naar de reacties van het bindweefsel op de rug. Neem je een stof in de hand waar je allergisch voor bent, dan zal het bindweefsel reageren. De therapeut die met deze methode werkt, zal kijken naar de reacties en voelen wat het bindweefsel doet, door het op meerdere plaatsen te pakken en iets op te tillen.
Ook hier geldt, dat stoffen die een positieve uitwerking op het lichaam hebben, dit laten zien (in het bindweefsel).
In de meridiaantherapie wordt deze methode veel toegepast. Met gekleurde zijden lapjes zal men dan proberen de onbalans, die de allergische stof veroorzaakt, op te heffen.

Nog weer een andere vorm van benaderen is Touch for Health, of de kinesiologische  Uitleg 
Toelichting:[-]
De toegepaste kinesiologie werd in de jaren 70 door dr. George Goodheart, een chiropraktiker, ontwikkeld. Hij gebruikte de reactie van spieren als test voor het vaststellen van zwakheden / problemen binnen het energiesysteem van "lichaam en geest'. Hij gebruikte hierbij verschillende behandelingsmethoden uit verschillende richtingen.
spiertest. Wordt het lichaam in contact gebracht met een stof waar het niet tegen kan, dan zullen bepaalde spieren minder sterk zijn. Spiertesten halen naar voren welke stoffen niet goed voor het lichaam zijn. De testen kunnen tevens aangeven wat het lichaam nodig heeft. Ook slaagt men er geregeld in om de achterliggende oorzaak op te sporen. De spiertesten zijn zelfs te doen voor baby's, door één van de ouders te testen.

De bovenstaande benaderingen hebben niet alleen tot voordeel dat de testen lichaamsvriendelijk zijn, ook de eventuele behandeling is doorgaans gericht op het versterken van het lichaam, in plaats van op het onderdrukken van de effecten van de allergie.

Het lichaam in balans brengen met Acupunctuur en Chinese kruiden kan een belangrijke bijdrage leveren in het verminderen van allergische reacties en het voorkomen van allergieën.


Over de auteur

Dit was een bijdrage van Jan Reinders. Jan Reinders - Acupunctuur en Shiatsupraktijk, Vlasrootweg 1c, 6562 ZE Groesbeek
024 - 397 74 94
Website: http://www.jreinders.nl.


Tips en aanverwant

Hooikoorts
Inleiding Shiatsu
Over TCM

Vastenpagina's
Voedingspagina's

De Apotheek


Meer ziektebeelden en gezondheidsonderwerpen

Afvallen en lijnen
Allergie
Baby-ontwikkeling
Hoofdpijn
Hooikoorts
Hyperventilatie
Knie - pijn
Maagpijn
Menstruatieklachten
Muisarm - RSI
Nek-, schouder- armen
Oor- en gehoorklachten
Psoriasis
Psychische klachten
Rugklachten
Slaapproblemen
Spataderen
Whiplash
Niet zwanger worden

Website Jan Reinders, de site van Jan Reinders, de auteur van dit artikel
Vanuit de westerse geneeswijze gezien:

Stichting Voedselallergie
Stichting Voedselallergie is een belangenorganisatie voor mensen met voedselallergie en /of voedselintolerantie, hun gezinsleden en andere belanghebbenden.

 


. Lees de voorwaarden als je iets wilt overnemen. Disclaimer
Home | Andere layout kiezen | Zoeken