InnerNedOver geneeswijzen:
Ziekten en zieken
Jij: deel van een geheel
Inzicht in ziekte
APS pijntherapie
Aromatherapie
Aura- en chakrahealing
Ayurveda: de essentie
Biomineraal therapie
Bloesemremedies
Body Stress Release
Bodytalk therapie
Chinese geneeskunde
Darmreiniging en ontgiften
Dornmethode
Edelstenen, heelstenen
Guasha therapie
Homeopathie
Ho'oponopono
Hydrotherapie
Jin Shin Do
Kleurentherapie
Magnetiseren en polariteit
Neuropsyrurgie
Ooracupunctuur of auriculotherapie
Oorkaarsen therapie
Reiki
Shamanisme en healing
Therapeutic Touch
Voetreflexologie
Yoga voor een gezonde bekkenbodem
De Apotheek - tips!
Aromatherapie

Kleine advertenties:

APS pijntherapie

door Sandra de Leeuw

Een revolutionaire ontwikkeling op het gebied van pijnbestrijding.

Wat gebeurt er bij een trauma, ontsteking of ziekte? In de huid en spieren bevinden zich zenuwcellen die bij verwondingen of ontstekingen seintjes (actiepotentialen) naar de hersenen sturen.De hersenen reageren hierop met het vrijmaken van speciale stofjes (neurohormonen) die de pijn verminderen en ontstekingen tegengaan.

Daarnaast verhoogt het lichaam de productie van Adenosine Trifosfaat (ATP), deze stof speelt een essentiŽle rol bij het genezingsproces. ATP is verantwoordelijk voor de opslag, het transport en het vrijkomen van energie. ATP levert de energie die nodig is voor het stofwisselingsproces. Verhoging van productie van ATP leidt ook tot een toename van de synthese van eiwitten en weefselherstel.

Bij chronische ziekten is dit bio-elektrisch mechanisme en het vermogen om voldoende pijnstillers en ontstekingsremmers vrij te maken, verstoord. Bovendien is er te weinig ATP voorradig in de weefsels wat leidt tot vertraging van het herstel van weefsels en een tekort aan energie. Dit is o.a. het geval bij auto-immuun ziektes als Reuma, Fibromyalgie, M.E. en Multiple Sclerose (voor een volledig overzicht van te behandelen klachten kunt u op de site kijken).

Voor al deze ziektes geldt dat de medische wetenschap nog geen middel gevonden heeft wat tot genezing leidt.

Het enige wat men kan doen, is het geven van pijnstillende en ontstekingsremmende medicijnen, of vaak het uitvoeren van zeer drastische handelingen als zenuwblokkades. Medicijnen hebben vaak ook bijwerkingen die je liever niet zou hebben, bovendien helpen ze vaak niet voldoende of lang genoeg bij chronische pijn waardoor men steeds hogere doses pijnstillende middelen nodig heeft. Onnodig te zeggen dat men hiermee het lichaam extra belast omdat de afvalstoffen ook weer afgevoerd moeten worden.

Maar ook voor acute pijnklachten of blessures kan pijnstilling noodzakelijk zijn. Het menselijk lichaam heeft voor alle energievragende processen, waar pijnstilling ook onder valt, die het verricht, glucose ter beschikking. Glucose is evenwel niet in staat om de energie die erin opgeslagen ligt onmiddellijk ter beschikking te stellen. Die rol heeft, wat genoemd wordt, de "energiemunt" van het lichaam: ATP: adenosine trifosfaat. Deze chemische verbinding noemt men ook wel de "levensmolecule' en dat is niet voor niks… spierverbranding, lichaamstemperatuur, spijsvertering, bloedsomloop enz.; alle processen die energie vergen krijgen die aangeleverd door ATP.

Bij een gezond lichaam volstaat de natuurlijke aanvoer daarvan. Bij ziekte veelal niet. Daardoor ontvangt het lichaam op de plaatsen van aandoening niet de energie die het nodig heeft. Onderzoek van de fysioloog prof. van Papendorp van de Universiteit van Pretoria toont aan dat het apparaat de productie van ATP met honderden procenten doet toenemen. Het sterk toegenomen aminozuurtransport langs het celmembraan en de verhoogde eiwitsynthese o.i.v. die toegenomen ATP-productie komt het genezingsproces sterk ten goede. En dat is ook wat we zien. Het weefsel regenereert sneller en beter. Ik heb het zelfs verscheidenen malen gehad dat clienten de praktijk inkwamen met blauwe benen vanwege een slechte doorbloeding en dat aan het eind van de behandelreeks de lichaamskleur weer mooi rose was.

Er bestaat sinds kort een nieuwe manier van pijnbestrijding in de vorm van APS therapie.

Middels APS (actie potentiaal simulatie) worden de seintjes die normaliter onze zenuwcellen versturen, nagebootst. Dit gebeurt door middel van het prikkelen van de zenuwcellen in de huid met lichte, niet voelbare stroompje die via de elektroden aan het lichaam worden afgegeven..

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat APS therapie de productie van pijnstillende en ontstekingsremmende neurohormonen ťn ATP verhoogd.

Deze belangrijke stoffen kunnen bepaalde klachten zoals pijn en ontstekingen wegnemen.Ook verbetert het slaappatroon en krijgt u meer energie.

Kortom, het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd en klachten worden van binnenuit bestreden, zonder de nadelige bijwerkingen van medicijnen, gewoon zoals het lichaam het zou doen. APS therapie is volkomen veilig en is goedgekeurd door de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

De behandeling is pijnloos en zonder schadelijke bijwerkingen en wordt bij voorkeur uitgevoerd door een NVVAT aangesloten therapeut; deze zijn allen hbo-opgeleid en hebben dus gedegen kennis van zaken.

Sandra de Leeuw is NVVAT aangesloten therapeut en voert naast APS therapie nog diverse andere additieve behandelwijzen uit in haar praktijk in Almere


Over de auteur

Een bijdrage van Sandra de Leeuw, Almere.
Sandra de Leeuw is een paranormale bachbloesemtherapeute uit Almere en is een aantal jaar geleden voor het eerst in aanraking gekomen met de bachbloesems door haar ziekte Fibromyalgie. "De remedies gaven mij de kracht om te vechten tegen de vermoeidheid en gaven mij de hoop die ik nodig had om weer beter te worden. Inmiddels ben ik klachtenvrij (mede door aps-therapie) en heb ik mijn leven anders ingedeeld. Door mijn gaven ben ik nu in staat anderen te helpen en te begeleiden met hun groei en problemen."


Meer over geneeswijzen

De rubriek Geneeswijzen


Meer van Sandra de Leeuw

Transformatie remedies


. Lees de voorwaarden als je iets wilt overnemen. Disclaimer
Home | Andere layout kiezen | Zoeken