InnerNedWerken met etherische oliŽn:
Olie in een aromabrander
Olieverdampers
Aromamassage
OliŽn voor bad en douche
Stomen met etherische oliŽn
Huis, tuin en keukenrecepten
Essentiele olie recepten

Aromatherapie
Inleiding
Aromatherapie en de Bijbel
Geschiedenis aromatherapie
Werken met etherische olien
Een overzicht van olien
Etherische olienOp zoek naar een therapeut?

: De hulpzoek wijzer :

Kleine advertenties:

Aan de slag met etherische oliŽn

Een artikel van Sandra Warmerdam  Over de auteur 
Over de auteur:[-]
Sandra is aromatherapeute in Nijmegen en webmaster van deze site. Als je meer over haar wilt weten kun je hier klikken.

Aan de slag met etherische oliŽn

Als je met etherische oliŽn aan de slag gaat hou dan de volgende regels goed in acht.

*Gebruik alleen zuivere etherische oliŽn van goede kwaliteit. Goedkope oliŽn zijn vaak vermengd met een goedkopere, vaak synthetische, olie.

*Koop geen olie die in doorzichtige flesjes wordt aangeboden maar olie in een bruin of blauw flesje, deze filteren het zonlicht waardoor de olie zijn kwaliteit behoudt.

*Niet alle oliŽn zijn voor iedereen geschikt, dus bij onvoldoende kennis: raadpleeg een aromatherapeute.

Etherische oliŽn kunnen op de volgende manieren gebruikt worden:

Toevoegen aan het badwater

Etherische oliŽn hebben de eigenschap om als een filmlaagje op het badwater te blijven drijven, vermeng daarom eerst de olie met een scheutje melk of met een beetje alcohol.

4 tot 6 druppels olie is voldoende om de badkamer een heerlijke geur te geven en naar gelang van de gekozen olie een verfrissende, kalmerende of rustgevende invloed te verkrijgen op het lichaam.

> Meer over baden en douchen met etherische oliŽn

> Meer over Watertherapie

Stomen

Voeg 2 druppels olie toe aan een kom heet water.

Hou je hoofd boven de kom en doe er een handdoek overheen, adem een paar minuten de stoom in en herhaal dat zonodig nog een paar keer.

Het helpt bij infecties van de keel, neus en voorhoofdsholte en de longen.

> Meer over het stomen met etherische oliŽn

Etherische olie branden

Overal zijn er aromabrandertjes te koop, vul deze met water en voeg hier 1 of 2 druppels olie aan toe de olie zal een heerlijke geur brengen en bij de juiste keuze zelfs luchtzuiverend zijn.

Bij het gebruik van een aromasteen wordt geen water toegevoegd maar kun je de druppels olie op deel van de steen doen die warm wordt.

> Meer over het 'branden' van etherische oliŽn
> Meer over olieverdampers

Aroma-massage

De meest bekendste vorm van aromatherapie is denk ik wel het masseren van het lichaam. Gebruik nooit etherische oliŽn puur op het lichaam tenzij dit wordt geadviseerd door een arts of aromatherapeute. Voordat je met massage begint: test eerst of de huid geen reacties geeft.

Doe dit door middel van een watje en druppel hier wat van de olie op en wrijf dit aan de binnenkant van de elleboog of pols. Als na 24 uur geen reacties is opgetreden dan kan deze veilig worden gebruikt.

Voeg 6 druppels etherische olie toe aan een eierdopje basisolie dit zorgt ervoor dat de huid de olie gelijkmatig en goed verdeeld kan opnemen.

Een zoete amandelolie of jojoba olie werken voor massage olie heel prettig.

Heb je onvoldoende kennis, geef de massage dan uit pure ontspanning. Ga niet experimenteren als er iemand met kwaaltjes naar je toekomt want in een aantal gevallen kan dit zeer schadelijke gevolgen hebben.

Pas op met het masseren bij zwangerschap, kleine kinderen, suikerpatiŽnten en bij sommige andere ziektenbeelden; vraag bij twijfel een deskundige.

Op de volgende pagina vind je een aantal veel gebruikte oliŽn in een handig schema. In het menu onderaan, onder "Meer over Aromatherapie" >  'etherische oliŽn' word je doorgelinkt naar pagina's waarin enkele oliŽn nog wat uitvoeriger worden besproken.


Meer over Aromatherapie

Inleiding ] Aromatherapie en de Bijbel ] Geschiedenis aromatherapie ] [ Werken met etherische olien ] Een overzicht van olien ] Etherische olien ]

De rubriek Geneeswijzen


Meer over etherische oliŽn

Olie in een aromabrander ] Olieverdampers ] Aromamassage ] OliŽn voor bad en douche ] Stomen met etherische oliŽn ] Huis, tuin en keukenrecepten ] Essentiele olie recepten ]


. Lees de voorwaarden als je iets wilt overnemen. Disclaimer
Home | Andere layout kiezen | Zoeken