InnerNedOver Astrologie:
Wat je ermee kunt
Astrologie en vrije wil
Aardig om te weten

Meer Divinatie:
Inleiding
Orakelspellen
I Tjing
Westerse Astrologie
Indiase astrologie
TarotKleine advertenties:

Westerse Astrologie

door Monique Suykerbuyk

Inleiding

Letterlijk vertaald betekent het woord astrologie: "kennis van de sterren" (astro is "ster" en logos betekent "kunde").

Het woord astrologie roept bij vele mensen nogal uiteenlopende reacties op en is vaak aanleiding tot heftige discussies. De één vindt het volstrekt flauwekul en gelooft absoluut niet in die "onzin", terwijl de ander erbij zweert en het uitroept tot een waardevolle, één van de oudste wetenschappen aller tijden.

Het woord astrologie is eigenlijk ook niet helemaal juist. Het is niet zozeer de kennis van de sterren waar de astroloog zich mee bezig houdt, maar eerder een "doorzien" van de combinaties van planeten tegen de achtergrond van de zodiak, de 12 tekens van de dierenriem, en de hoeken (de zogenaamde aspecten), die de planeten op het moment van de geboorte met elkaar maken.

De tekens in de astrologie zijn de bij iedereen bekende Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen.

Zo tekenen astrologen dus de standen van de planeten in de tekens (Zon in Vissen bijvoorbeeld) op een bepaald moment en kijken ze vervolgens welke mogelijkheden en waarschijnlijkheden zich daaruit voor kunnen doen. Letterlijk genomen is het dus meer de horoscopie waar de astroloog in geïnteresseerd is (Hora = uur en scopein = zien).
Een horoscoop is dus een soort plattegrond van de planeten, inclusief de zon en de maan, die voor een bepaald moment in tijd op een bepaalde plaats berekend wordt.


Over de auteur

De astrologiepagina's zijn, tenzij anders vermeld, verzorgd door Monique Suykerbuyk, astrologe in Arnhem, tel. 026-4456420, website: Astrosight


Meer over astrologie

Wat je ermee kunt
Astrologie en vrije wil
Aardig om te weten


Andere manieren om jezelf te leren kennen

. Lees de voorwaarden als je iets wilt overnemen. Disclaimer
Home | Andere layout kiezen | Zoeken