InnerNedBloesemremedies:
Inleiding
Bloesemremedies wereldwijd
Bachremedies
Ainsworths Bach remedies
Bachremedies toegepast
Bachremedies & astrologie
Bloesemremedies bij dieren
Transformatieremedies
Veel gestelde vragenAstrologie

Op zoek naar een therapeut?

: De hulpzoek wijzer :

Kleine advertenties:

Bachremedies en astrologie

Een artikel van Hans van Meteren  Over de auteur 
Over de auteur:[-]
Ik ben webmaster van InnerNed. Als je meer over me wilt weten kun je hier klikken.

Je kunt astrologie inzetten om (beter) te kunnen bepalen welke Bachremedies voor een bepaald persoon het meest geschikt zijn. Het systeem daarvoor is ontwikkeld door Peter Damian.

Wat hieronder volgt is bedoeld als "smaakmaker". Een inleiding om je van het bestaan van deze methode op de hoogte te stellen.

Het lijkt me goed om vooraf duidelijk te maken dat het systeem slechts een aanvulling is op de normale diagnose. Een manier is om die te checken, om eventuele onduidelijkheden opgehelderd te krijgen. In de eerste plaats gaat het om de persoon, om diens karakter, leefwijze enz. Vervolgens om zijn of haar klachten. Deze methode mag nooit mechanisch worden toegepast of een vervanging worden van de uitwisseling tussen therapeut en cliŽnt.

Zowel Bach als de astrologie gaan uit van de mens en hoe die psychisch "in elkaar zit".

In de Bach-therapie worden iemands geest, zijn verhouding tot de wereld om hem heen gezien als een mogelijke oorzaak van psychische of de diepere oorzaak van lichamelijke klachten.

Een goede horoscoop moet een beter inzicht in iemands psychische toestand mogelijk maken. Die wetenschap kan bijdragen aan een verantwoorde(r) keuze van Bachremedies.

In wezen is het systeem heel eenvoudig. Je maakt een horoscoop, analyseert de positie van een aantal planeten en legt de gevonden gegevens naast een in het boek opgenomen tabel.

Damian geeft in zijn boek uitvoerig aan hoe je de geboortegegevens moet analyseren en welke remedies bij welke tekens horen.

Mocht je belangstelling voor deze toepassing hebben en wel van Bachremedies, maar weinig van astrologie afweten, dan zou je een ander een horoscoop kunnen laten maken en kunnen vragen de noodzakelijk gegevens (zie het boek van Damian) aan je door te geven. Zelf kun je dan eenvoudig aan de hand van de tabel in het boek van Damian de bijbehorende remedies opzoeken.

Bij de astrologievereniging Tweestromenland kun je een horoscoop laten maken.

Het boek van Peter Damian is getiteld: "De twaalf helers van de zodiak - de Bach bloesemtherapiŽn en astrologie". Uitgever is: Schors, ISBN: 90-6378-148-2

Dit was het over Bloesemremedies. Je kon hier het volgende lezen:

Inleiding
Bloesemremedies wereldwijd
Bachremedies
Ainsworths Bach remedies
Bachremedies toegepast
Bachremedies & astrologie
Bloesemremedies bij dieren
Transformatieremedies
Veel gestelde vragen

De rubriek Geneeswijzen


. Lees de voorwaarden als je iets wilt overnemen. Disclaimer
Home | Andere layout kiezen | Zoeken