InnerNedMeer dans, houding, beweging:
Inleiding
Buikdansen
Alexander techniek
Biodanza
Ismakogie bewegingsleer
Qigong, Tai Chi en meer
Tai Chi TaoKleine advertenties:

Biodanza

BIODANZA - de liefdevolle heling en het pure plezier van het leven.


Biodanza is in de zestiger jaren opgezet door psycholoog en medisch antropoloog Rolando Toro, vanuit de biologie en de menswetenschappen. Er wordt naar verwezen als 'de poŽzie van de menselijke ontmoeting, gebaseerd op de sociologie van welzijn en geluk'. Het komt uit Zuid-Amerika, waar deze dansvorm erg populair is. Patricia Martello heeft geholpen om het vanuit ArgentiniŽ in verschillende landen te introduceren. Inmiddels is Biodanza over de hele wereld verspreid. Er zijn nu opleidingen tot Biodanza-docent in o.a. Nederland, BelgiŽ, Engeland en Frankrijk.

Beweging vanuit het hart

'De dansen en oefeningen leren je dat je intens kunt genieten van elk moment in je leven door de vijf lijnen te beleven en te helen : vitaliteit, seksualiteit (mannelijk/vrouwelijk), creativiteit, affectiviteit, en transcendentie. Door het vertalen van emoties in bewegingen voel je je fit en ervaar je verlangen en plezier in het leven. Ook word je aangemoedigd je creatieve vermogens aan te spreken, je gevoelens van liefde en respect te uiten en te beseffen dat je niet alleen in het leven staat.

Genieten van het leven

Al na ťťn workshop zijn voor de meeste deelnemers duidelijke effecten merkbaar, soms zelfs blijvend. Ze krijgen meer zelfvertrouwen, durven meer te genieten van het leven, en hebben meer energie. Ook wetenschappelijk onderzoek heeft gunstige effecten van Biodanza aangetoond. Het versterkt het immuunsysteem, het zenuwstelsel, het functioneren van alle organen en creŽert een nieuwe verbondenheid met je lichaam. Patricia Martello is aangesloten bij het instituut voor aanvullende geneeswijzen (Institute for Complementary Medicine, ICM). In Engeland worden Biodanza-workshops gegeven als aanvullende medische therapie bij een groot aantal ziekten en klachten, waaronder depressiviteit, astma, stress, kanker, impotentie en frigiditeit.

Biodanza is gebaseerd op vivencia's die teweeggebracht worden door middel van dans, zingen en ontmoetingssituaties in een groep.
Biodanza is deelnemen aan een nieuwe manier van leven, vanuit intense persoonlijke vivencia's, die door middel van dans en ontmoeting teweeggebracht worden. Het is onmogelijk Biodanza cognitief te begrijpen. Alleen door het te leren kennen, kunnen we de werkelijke betekenis ervan omhelzen.

De beste en enige manier om Biodanza te ervaren is een avond of introductie te volgen.

De workshops zijn een bijzondere vorm van dansexpressie. Met behulp van muziek vertaal je emoties in bewegingen en ontdek je de schoonheid van jezelf, anderen en het leven.


Meer dans en beweging

Buikdansen
Alexander techniek
Biodanza
Ismakogie bewegingsleer
Qigong, Tai Chi en meer
Tai Chi Tao


. Lees de voorwaarden als je iets wilt overnemen. Disclaimer
Home | Andere layout kiezen | Zoeken