InnerNedMeer over Bloesemremedies:
Bloesemremedies wereldwijd
Bachremedies
Ainsworths Bach remedies
Bachremedies toegepast
Bachremedies & astrologie
Bloesemremedies bij dieren
Transformatieremedies
Veel gestelde vragenAromatherapie

Op zoek naar een therapeut?

: De hulpzoek wijzer :

Kleine advertenties:

Bloesemremedies bij dieren.

Een artikel van Micha Iedema

De Bach- en andere bloesemremedies hebben hun nut al ruimschoots bewezen bij de behandeling en verlichting van een scala aan klachten die iedereen wel eens op zijn pad tegenkomt.

Het is niet altijd te voorspellen hoe snel de remedies zullen helpen... klachten die al jaren bestaan hebben vaak meer tijd nodig te helen. Toch gebeurt het dikwijls dat een snelle verlichting wel degelijk plaatsvindt.

Bij dieren heb ik een snelle verbetering al vaak geconstateerd en ik vind dat ook prachtig om te zien.

Dieren hebben, in tegenstelling tot mensen, geen voorafgaande twijfels of iets wel of niet helpt: ze reageren, net als baby's en kleine kinderen, heel snel.

Omdat de bloesemremedies in de eerste plaats werken op gemoedstoestanden en emoties is het belangrijk de dieren goed te observeren om te ontdekken welke bloesem het beste bij de klachten past.

Bijvoorbeeld

Mijn rode kater Hendrik, een gemoedelijke, vriendelijke en rustige kat werd plotseling heel uithuizig, wilde niet meer worden aangehaald, blies naar iedereen die hem een warm hart toe droeg en verhuisde van de comfortabele bank in de huiskamer naar de oude cypres in de voortuin.
Daar, op een ongemakkelijke tak bleef hij dag en nacht onbeweeglijk zitten en reageerde hooghartig en afwijzend op mijn smeekbeden toch weer binnen te komen.
Af en toe verliet hij de boom om twee huizen verder in gezelschap van een paar zwerfkatten wat buiten gezette brokjes te eten, waarna hij weer de boom inklom.

Natuurlijk besloot ik hem "bloesems" toe te dienen en bedacht een list om dat voor elkaar te krijgen.
Ik vermoedde dat zijn gedrag voortkwam uit een gevoel van angst en dat hij zich ook wel eens in de steek gelaten kon voelen, omdat ik hem wegens vakantie aan de zorgen van een lieve buurman had overgelaten.

Ik maakte een combinatie van Star of Betlehem / Vine / Mimulus / Aspen / Beech / Self Heal. Dit, gedruppeld in een bakje met wat melk, zette ik onder de boom.
Na een paar uur (!!) kwam Hendrik naar binnen, sprong op schoot en wilde er niet meer van af. Dit was dus het andere uiterste omdat hij normaal niet zo vaak op schoot zat. Ik heb de druppels nog een week lang gegeven en het vreemde gedrag is niet meer teruggekomen.

Ook bij honden zie je vaak snel resultaat. Het is het beste om je dier goed te observeren als hij bloesems gebruikt. Je ziet dan vaak dat een dier meer gaat dromen, wat duidt op een verwerking van doorgemaakt "trauma" van het dier. Dat kan varieren van een onverwachte aanval of een hevige schrik tot het "zich alleen en in de steek gelaten voelen" en de daaruit voortvloeiende gemoedstoestand.

Het gebruik van bloesems is ook heel waardevol bij "verwacht" gedrag van het dier, bijvoorbeeld voor je op vakantie gaat of als je hond met je meereist op een lange treinreis. Verder is een bezoek aan de dierenarts ook een grote stress waarbij je veel plezier kunt hebben van een bloesemremedie.

Je kunt de remedie door het eten mengen (dan weet je zeker dat het ingenomen wordt) of door het drinkwater doen.

Het is goed te weten dat bloesemremedies altijd gegeven kunnen worden, ook als je dier allopathische medicijnen krijgt. Het toedienen van bloesemremedies is altijd toepasbaar, kan nooit kwaad en is één van de meest effectieve behandelingen tegen stress, angst en onrust bij zowel mens als dier.

Micha

Meer over bloesemremedies

Bloesemremedies wereldwijd
Bachremedies
Ainsworths Bach remedies
Bachremedies toegepast
Bachremedies & astrologie
Bloesemremedies bij dieren
Transformatieremedies
Veel gestelde vragen


De rubriek Geneeswijzen

 

 

 

 

 

   


. Lees de voorwaarden als je iets wilt overnemen. Disclaimer
Home | Andere layout kiezen | Zoeken