InnerNedGeneeswijzen:
Inleiding
Ziekten en zieken
Jij: deel van een geheel
Inzicht in ziekte
APS pijntherapie
Aromatherapie
Aura- en chakrahealing
Ayurveda: de essentie
Biomineraal therapie
Bloesemremedies
Body Stress Release
Bodytalk therapie
Chinese geneeskunde
Darmreiniging en ontgiften
Dornmethode
Edelstenen, heelstenen
Guasha therapie
Homeopathie
Ho'oponopono
Hydrotherapie
Jin Shin Do
Kleurentherapie
Magnetiseren en polariteit
Neuropsyrurgie
Ooracupunctuur of auriculotherapie
Oorkaarsen therapie
Reiki
Shamanisme en healing
Therapeutic Touch
Voetreflexologie
Yoga voor een gezonde bekkenbodem
De Apotheek - tips!Kleine advertenties:

 

De Dorn methode; een nieuwe kijk op rugklachten

Een artikel van Monique Jongmans  Over de auteur 
Over de auteur:[-]
In goede handen
Voor deze methode en andere therapieŽn kunt u†terecht bij Monique Jongmans (Amsterdam 1963). Haar hele leven is zij al begaan met mens en gezondheid en heeft daarom het roer totaal omgegooid en is in september 2001 gestart met†de opleiding tot Manueel Praktizijnģ aan de Dutch Bodywork Academy te†Groningen. Deze opleiding omvat de onderdelen klassieke massage, segmentale†massagetherapie en Shiatsu therapie. In april 2004 heeft zij in Duitsland de Dorn methode geleerd. Dit artikel geeft slechts een korte eerste indruk. Wilt u meer informatie of een afspraak maken, neemt u dan gerust†contact op.

Vandaag de dag bestaan er zoveel behandelmethoden dat we bijna door de bomen het bos niet meer zien. Dan bestaat er ook nog de vraag: welke methode is de juiste voor mijn klacht? Helaas wordt deze vraag door de reguliere geneeskunde (nog) niet correct beantwoord. Dit begint ook al door te dringen bij de verzekeraars, maar in plaats van een gedegen uitleg blijft het ook daar steken bij het neerleggen van de verantwoordelijkheid bij de mens zelf.

Gelukkig bestaan er een heleboel mensen die enorm zijn begaan met het lot van anderen. Een van deze mensen was Dieter Dorn. Nadat hij zelf door een oude boer in een naburig dorp in slechts 1 behandeling van zijn rugklachten werd afgeholpen is hij zelf ook deze methode gaan toepassen. Dit heeft uiteindelijk tot de nu bestaande Dorn methode geleid.

De Dorn methode vindt zijn oorsprong dus in Duitsland. Daar is het reeds een wijdverbreide en bewezen behandelwijze. Het is een vriendelijke en zachte methode waarbij verschoven ruggenwervels worden gecorrigeerd en bindweefsel wordt gemasseerd. Het is bij uitstek geschikt voor mensen die niet "gekraakt" willen of kunnen worden.

Uitgangspunt van de Dorn methode is een verschil in beenlengte, een veel voorkomend probleem bij mensen met rugklachten. Een beenlengteverschil hoeft niet altijd een anatomische oorzaak te hebben maar kan ook zijn ontstaan doordat een gewricht uit elkaar is geschoven. Ongelooflijk maar waar!
Er kan zelfs een verschil bestaan van 5,5 cm per been, namelijk 3 cm in het heupgewricht, 5 mm in het kniegewricht en 2 cm in het spronggewricht.
Dit beenlengte verschil kan meestal met de Dorn methode worden opgeheven.

Door een samenwerking tussen therapeut en cliŽnt is het mogelijk verschoven wervels weer op hun plaats te drukken. De correcties die worden uitgevoerd geschieden ALTIJD in beweging, waardoor het lichaam veel makkelijker de correcties accepteert.

Veel gezondheidsproblemen komen voort uit de rug. Een verschoven ruggenwervel kan veel klachten veroorzaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan maagklachten, bedplassen, hoofdpijn, nek- en schouderpijn, uitstralende pijn in armen en benen en veel meer.
Het zijn meestal klachten waarbij je niet direct een link legt met een verschoven wervel. Doordat het een zachte en milde methode is, is het bij uitstek geschikt voor kinderen en mensen met een slechte botconditie.

Bij volwassenen kan de Dorn methode worden vergezeld van de Breuss massage. Deze warme en energetische massage is puur gericht op de ontspanning van de wervelkolom en de lange rugspier. Soms zijn mensen doordat ze al heel lang klachten hebben erg gespannen en wordt het corrigeren daardoor bemoeilijkt. Door de Breuss massage voorafgaand aan de Dorn methode te laten plaatsvinden kunnen verschoven wervels dan makkelijker worden gecorrigeerd, omdat er een optimale ontspanning wordt bereikt in het te corrigeren gebied.
Kortom: de Dorn methode is het proberen meer dan waard!

Voor meer informatie kunt u terecht bij Monique Jongmans, De Steegde 1, 7991 CA Dwingeloo (Drenthe). Tel. 0521 593981 of kijk op www.manueletoepassingen.nl of www.dornmethode.com†voor een therapeut bij u in de buurt.

______________________________
Meer geneeswijzen:


. Lees de voorwaarden als je iets wilt overnemen. Disclaimer
Home | Andere layout kiezen | Zoeken