InnerNedMinicursus Werken met dromen:
Inleiding
Interpretatietips
Droomgroepen
Soorten dromen
Droomwoordenboeken
Letterlijk interpreteren
Letterlijk of symbolisch?
Symboliek
Dromen interpreteren
InterpreterenBoeken over dromen

Kleine advertenties:

Je dromen interpreteren

door Wendy Gillissen

Bij het interpreteren van je dromen is het belangrijk te onthouden, dat datgene wat plaatsvindt in je droom meestal niet letterlijk maar symbolisch moet worden opgevat.

Veel mensen maken zich bijvoorbeeld nog steeds grote zorgen wanneer ze gedroomd hebben dat een vriend of familielid overleed, of dat ze zelf overleden. In het grootste deel van de gevallen kan deze ‘dood’ symbolisch opgevat worden. Zo kan een droom waarin je partner dood is, iets zeggen over je gevoel over de relatie met deze partner: misschien heb je het gevoel dat er weinig leven in zit, dat je partner onbereikbaar is.

Dromen over je eigen dood kan bijvoorbeeld aangeven dat er een bepaald deel van jezelf zijn tijd gehad heeft, of kan de angst symboliseren een oude manier van leven op te geven en een nieuwe levensfase in te slaan. Dergelijke dromen komen vaak voor in belangrijke overgangsfasen in je leven.


Meer in deze droomcursus

Inleiding
Interpretatietips
Droomgroepen
Soorten dromen
Droomwoordenboeken
Letterlijk interpreteren
Letterlijk of symbolisch?
Symboliek
Dromen interpreteren
Interpreteren


Over de auteur

Een bijdrage van Wendy Gillissen. Wendy Gillissen is psychologe en regressietherapeute. Zij geeft therapiesessies, droomgroepen en individuele begeleiding in werken met dromen, Tarot readings en astrologie consulten. Voor informatie: 015-2130086 en Wendy's Web


Meer over dromen

Vervolg dromen 1
Vervolg dromen 2
Dromen wat je wilt
10 delige droomcursus


. Lees de voorwaarden als je iets wilt overnemen. Disclaimer
Home | Andere layout kiezen | Zoeken