InnerNedDromen:
Vervolg dromen 1
Vervolg dromen 2
Dromen wat je wilt
10 delige droomcursus

Psychotherapie en counseling

Boeken over dromen

Kleine advertenties:

Je droom(leven) onthouden

Een bijdrage van Ans RemmitsTer nagedachtenis aan Ans Remmits (1K)

Veel mensen denken dat ze niet of nooit dromen. Dat is niet het geval. Iedereen droomt. Maar de een kan de droom beter onthouden dan de ander. Dit is niet een kwestie van "aanleg". Gebleken is namelijk dat naarmate je je meer interesseert in je dromen, je deze ook beter onthoudt!

Je kunt je droomleven meer tot leven brengen door b.v. een schriftje met pen naast je bed te leggen en dan 's ochtends meteen je gevoelens en beelden in trefwoorden te noteren. Oefening baart kunst. Ook alleen al je wens om je dromen te onthouden, heeft daadwerkelijk effect. En uiteraard wordt je droomgeheugen zeer versterkt door het deelnemen aan een droomgroep of individuele droombegeleiding.

Wat zijn dromen eigenlijk?

Dromen brengen ons een boodschap en zijn onze persoonlijke adviseurs. Eigenlijk willen zij je helpen om meer te leven volgens dat wat je werkelijk wilt. Dromen laten zich niet binden of beperken door dat wat wel of niet moet, wel of niet kan.
Dromen weerspiegelen dus een eerlijk beeld van jezelf: je wensen, afkeren, angsten en allerlei andere gevoelens.
Zij vormen ook de bron van eigen wijsheid. Je zult versteld staan hoe scherp de droom inzicht geeft. In mensen en in (werk) situaties, waar je in je dagelijkse leven zomaar overheen ziet. Je droom kan een betrouwbaar uitgangspunt worden bij het maken van keuzes en het nemen van belangrijke beslissingen. Zodat je minder piekert en meer rust krijgt.


Meer over dromen

Vervolg dromen 1
Vervolg dromen 2
Dromen wat je wilt
10 delige droomcursus


. Lees de voorwaarden als je iets wilt overnemen. Disclaimer
Home | Andere layout kiezen | Zoeken