InnerNedDromen:
Inleiding
Vervolg dromen 1
Vervolg dromen 2
Dromen wat je wilt
10 delige droomcursus

Boeken over dromen

Kleine advertenties:

Waarom dromen belangrijk zijn.

Een bijdrage van Ans RemmitsTer nagedachtenis aan Ans Remmits (1K)

Als je gaat luisteren naar je dromen durf je voortaan, onafhankelijk van andere mensen, zelfstandig stappen te nemen. Je voelt je zeker en sterk omdat je weet dat dit het juiste pad is. Immers: de droom liegt nooit. Je zult onderscheid kunnen maken tussen het gewirrewar in je hoofd en de stem van je hart.
Als je je droom als wegwijzer in je leven neemt, dan zie je door de bomen het bos weer. Zodat in je leven meer ruimte komt voor plezier en genieten. Een mens die geen innerlijke richtlijn in zichzelf heeft, kan sneller verdwalen. En terechtkomen in moeilijke situaties waarin hij of zij zich gevangen voelt, doods, machteloos of depressief.
Droomanalyse is een manier om toegang te krijgen tot je diepere psychische ik: het vertelt aan je wat je kunt doen om uit je problemen te geraken. Resultaat: je krijgt meer zelfvertrouwen, helderheid en steun in je zelf.

Met je dromen aan de slag

Er zijn verschillende droomtechnieken die je kunt toepassen. De meeste zijn eenvoudig en zijn zelf thuis te gebruiken. In droomgroepen of individuele bijeenkomsten maak je kennis met deze hulpmiddelen.
Onder deskundige begeleiding bekwaam je je in verschillende methodes. Uit dit hele scala kun je na afloop precies die technieken eruit lichten die voor jou het beste werken. Zodat je voortaan zelfstandig aan de slag gaat met het achterhalen van de betekenis van je dromen. Je wordt op deze manier je eigen wijze levensgids.

Mijn eigen ervaring met dromen

In 1982 ben ikzelf met het noteren van mijn dromen begonnen. Ik raakte erg geboeid door als die verhalen die in mij leefden maar die ik niet begreep Daarom besloot ik in 1986 de dromentherapie-opleiding aan de Elfenbank te Ottersum te gaan volgen. Sindsdien is mijn enthousiasme voor droomwerk nog meer toegenomen. Voor mij biedt de droom werkelijk psychische steun. Ik heb zoveel vertrouwen in de boodschap dat ik me in het dagelijkse leven (mede) baseer op de adviezen uit mijn dromen. En dat heeft mij al voor veel ongeluk behoed (bleek achteraf) en heeft mij ook al veel geluk gebracht! En het mooiste is: waar ik ook ga of sta, ik heb mijn gids altijd bij me.


Meer over dromen

Vervolg dromen 1
Vervolg dromen 2
Dromen wat je wilt
10 delige droomcursus


. Lees de voorwaarden als je iets wilt overnemen. Disclaimer
Home | Andere layout kiezen | Zoeken