InnerNedOver Hypnose en hypnotherapie:
Hypnose en regressie
Hypnose en reincarnatie
Toepassingen
Ontwikkelingen

Meer psychotherapie:
Inleiding
Eclectische therapie
Gestalt en Gestalttherapie
Hermiaanse therapie
Hypnose & hypnotherapie
NEI, Neuro Emotionele Integratie
Neo hypnotherapie
de Option-methode
Psychosynthese
Rebirthen
Spirituele therapie
Transformatiewerk
Voice Dialogue
Zijnsorientatie
Lichaamsgericht (Rubriek)


Een afspraak of meer informatie?
Email Marijke.

Kleine advertenties:

Hypnose en hypnotherapie

door Marijke Versteegen

Op zoek naar de juiste therapie?

Het komt steeds meer voor dat mensen besluiten professionele hulp in te schakelen bij het oplossen van problemen. Maar voor welke therapievorm kies je en voor welke therapeut?
Veel mensen hebben baat bij hypnotherapie. Uit onderzoek blijkt, dat deze therapievorm sneller werkt dan andere methoden. Maar wat is hypnotherapie en voor wie is het geschikt?

Wat is hypnose?

Hypnose is een vorm van concentratie waarbij je terug kunt gaan naar gebeurtenissen uit je verleden (regressie). Naar gebeurtenissen die je vergeten of verdrongen hebt. Het is zelfs mogelijk om terug te gaan naar je geboorte, prenatale fase of je vorige leven (reÔncarnatie)

Onder hypnose maak je contact met je onderbewuste. Het onderbewuste bestaat uit gevoelens, gedachten en herinneringen die ooit bewust waren maar die je, wellicht omdat ze te pijnlijk of bedreigend waren, hebt verdrongen. Zonder dat je het je realiseert kunnen deze gevoelens nog wel van invloed zijn op je gedrag.
Zo hebben sommige mensen een bijna ziekelijke neiging om de mensen om hen heen te behagen, misschien omdat dit in hun jeugd altijd van hen geŽist werd.
Of iemand heeft voortdurend pech en kleine ongelukjes. Misschien komt dat wel omdat deze persoon zich onbewust wil straffen voor iets wat gebeurd is in het verleden.
Maar Je onderbewuste omvat echter ook je hulpbronnen. Je weet (voornamelijk) onbewust het beste wat de oorsprong is van je probleem en welke vermogens (hulpbronnen) je ter beschikking staan om het probleem op te lossen of hanteerbaar te maken. Het behoort tot de taak van de hypnotherapeut je in contact te brengen met deze hulpbronnen.

Kan iedereen hypnose leren?

Voor hypnose heb je geen speciaal talent nodig: je kunt het leren. Als je een paar keer in hypnose bent geweest zul je merken dat je er beter in wordt. Alles wat je nodig hebt om profijt te hebben van hypnose is concentratievermogen, aandacht, motivatie en vertrouwen in de therapeut.

Je hoort vaak praten over de diepte van hypnose.
De diepte van de trance ( het in hypnose zijn) is niet belangrijk voor het therapeutisch resultaat. Ook onder lichte hypnose worden uitstekende resultaten behaald. Veel mensen stellen een lichte trance prijs- ze hebben dan achteraf nog het idee dat ze weten wat er is gebeurd.
Het verschil tussen spontane trances, zoals dagdromen of iemand niet horen binnenkomen is dan ook alleen de doelgerichtheid en motivatie van de cliŽnt.

Je blijft je je in hypnose dus bewust van je omgeving, maar je omgeving doet er niet zoveel meer toe.
Je blijft ook nooit in een trance ‘hangen’. In een enkel geval kan de hypnotische toestand overgaan in een slaap, waaruit je dan gewoon weer wakker wordt.

Voor wie is het geschikt?

Veel mensen hebben baat bij hypnotherapie. Het wordt ingezet bij een veelvoud van problemen, zoals slaapproblemen, verslaving, incest, of bij nervositeit, angsten, fobieŽn en spanningen. Er worden ook goede resultaten behaald bij trauma’s en rouwverwerking, en bij mensen met kanker.

Wat kost het?

Een sessie van ťťn uur kost € 60 euro. ( prijspeil 2007)
De meeste cliŽnten hebben genoeg aan zo’n tien sessies. Steeds meer ziektenkostenverzekeringen gaan ertoe over hypnotherapie te vergoeden- o.a. Cz verzekeringen, Zilveren Kruis/ Achmea en Zwolsche Algemeene


Over de auteur

Dit was een bijdrage van Marijke Versteegen. Marijke Versteegen (1945) werkt sinds 1995 als zelfstandig therapeute. Ze volgde de hbo- opleiding Hypnotherapie bij de School der Universele Wijsheid in Nijmegen. Voordat ze zich als zelfstandig therapeute vestigde werkte ze in het onderwijs. Haar praktijk is gevestigd in Nijmegen.
Wil je een afspraak maken of alleen meer informatie? Surf naar haar site of bel Marijke (024-3448548).


Meer over hypnose en hypnotherapie

Hypnose en regressie
Hypnose en reincarnatie
Toepassingen
Ontwikkelingen


Meer over Psychotherapie

Eclectische therapie
Gestalt en Gestalttherapie
Hermiaanse therapie
Hypnose & hypnotherapie
NEI, Neuro Emotionele Integratie
Neo hypnotherapie
de Option-methode
Psychosynthese
Rebirthen
Spirituele therapie
Transformatiewerk
Voice Dialogue
Zijnsorientatie
Lichaamsgericht (Rubriek)


Tips en aanverwant

ReÔncarnatie
De rubriek Psychologie
Tips voor als je een therapeut zoekt

Een goede ingang voor mťťr over hypnotherapie en psychologie: http://hypnotherapie.startkabel.nl!


. Lees de voorwaarden als je iets wilt overnemen. Disclaimer
Home | Andere layout kiezen | Zoeken