InnerNedOver klankschalen:
Wat klankschalen 'doen'
Manieren van bespelen
Boeken over klankschalen

Muziek en klanken:
Boventoonzang
Klankschalen
Mantra - zingenKleine advertenties:

Klankschalen - Singing bowls

Een artikel van Hans van Meteren  Over de auteur 
Over de auteur:[-]
Ik ben webmaster van InnerNed. Als je meer over me wilt weten kun je hier klikken.

Steeds meer mensen maken kennis met klankschalen via CD's en tape-jes of misschien wel live en klankschalen kun je op steeds meer adressen kopen.
Klankschalen kunnen op een aantal manieren worden 'bespeeld' en elke manier geeft z'n eigen specifieke klankbeleving.

De ervaring van het luisteren naar het zingende, soms zinderende, geluid van deze Tibetaanse schalen heeft een heel speciaal effect op je lichaam en geest.
Sommige mensen denken, dat de lichamelijke en spirituele effecten van klankschalen zich alleen voordoen als je erin gelooft, dat het een kwestie is van suggestie. Maar bij klankschalen is het niet anders dan met andere muziek: je hoeft er niet in te geloven om erdoor geraakt te worden.

Er is in eerste instantie ook niet zoveel mystieks aan: het geluid dat klankschalen voortbrengen komt tot je langs dezelfde weg en op dezelfde manier als elk ander geluid .

Maar toch.... het maakt nogal verschil of je luistert naar een kikker, een krakende wagen of naar Bach of ACDC. Muziek en klanken brengen gevoelens omhoog en klankschalen kunnen diepe gevoelens losmaken. De klanken werken bovendien helend op lichaam en geest. En hoe dt komt, is niet zo eenvoudig te verklaren.

Klankschalen worden volgens de traditie gemaakt van 7 metalen die elk een heel specifiek geluid produceren, met veel boventonen en al deze klanken tezamen zorgen voor het zingen van de schaal.

Dit zijn de 7 metalen met hun betekenis:

Goud: de zon
Zilver: de maan
Kwik: Mercurius
Koper: Venus
IJzer: Mars
Tin: Jupiter
Lood: Saturnus

Deze 7 metalen tezamen brengen een geluid voort dat diep in je lichaam en geest kan doordingen en je op een heel subtiele manier kan genezen, tot rust kan brengen, vooral als het live wordt ervaren.

Lichaam en geest leven p bij klankschalen en het geluid is een beproefde manier om in een meditatieve stemming te komen.


Meer over klankschalen

Je hebt zojuist de inleiding over klankschalen gelezen. Kies een van de volgende pagina's om verder te gaan:

Wat klankschalen 'doen'
Manieren van bespelen
Boeken over klankschalen


Meer muziek en klanken

Inleiding
Boventoonzang
Klankschalen
Mantra - zingen


. Lees de voorwaarden als je iets wilt overnemen. Disclaimer
Home | Andere layout kiezen | Zoeken