InnerNedMeer over Mantra's:
Mantra zingen - vervolg
Mantra's in verschillende culturen
Hoe mantra's 'werken'

Muziek en klanken:
Boventoonzang
Klankschalen
Mantra - zingenKleine advertenties:

Mantra's

Wat zijn Mantra's?

Mantra's zijn gewijde teksten, in het Sanskriet (oudste klassieke taal uit India.) Een mantra is een combinatie van heilige lettergrepen die samen een kern van geestelijke energie vormen. Deze energie fungeert als een magneet voor het aantrekken en bundelen van spirituele vibraties.

Man in mantra betekent in het Sanskriet "denken". Tra komt van 'trai' en kan betekenen "bescherming tegen" of "bevrijding". Mantra betekent dus zoveel als "het denken dat bevrijdt en beschermt".

Het zingen of reciteren van mantra's activeert en versnelt de geestelijk-scheppende kracht en bevordert harmonie in alle aspecten en bestandsdelen van het menselijk wezen. De mantrazanger verandert langzaamaan in een levend centrum van geestelijke vibraties, dat is afgestemd op een vibratiecentrum dat oneindig veel sterker is. Deze energie kan worden gebruikt voor het welzijn van niet alleen diegene die zich daarop heeft afgestemd, maar ook voor het welzijn van anderen.

De mantra's vinden hun oorsprong bij de Guru's. Veel mantra's werden namelijk aan mystici en zieners geopenbaard tijdens hun diepste meditaties.

Gayatri Mantra

Een van bekendste mantra's is de Gayatri Mantra. Dit is een oeroude Guru mantra, die tot het begin van deze eeuw van Guru op leerling werd doorgegeven in de vorm van een initiatie. De mantra werd door de Guru in het oor van de leerling gefluisterd. De oude geschriften (de Veda's) verhalen dat de Gayatri een van de eerste mantra's is. De Gayatri is een vrouwelijke mantra, omdat de werking ervan te maken heeft met het Shakti-aspect.

Volgens de Veda's bestond de Gayatri al, nog voordat de mensen in hun lichamen rond liepen.
Ze zou net zo oud zijn als de zon. In haar pure transparantie is ze voorbij het grondstoffelijke, het fijnstoffelijke en het hemelse, al doordringt ze deze drie werelden. Het conceptuele denken van de mens is er de oorzaak van, dat hij in vergetelheid is gevallen van zijn ware natuur. De mens heeft zijn bewustzijn vernauwd, of verdicht tot concepten van de werkelijkheid. De bewustzijnsverduistering. Het is daarom dat de Gayatri de Zon als verlichtend principe aanroept om de mens, die gevangen zit in zijn zelf gecreŽerde illusie (Maya) te doen ontwaken naar zijn ware natuur.

Meer over dit onderwerp:

Mantra zingen - vervolg
Mantra's in verschillende culturen
Hoe mantra's 'werken'

Muziek en klanken

Boventoonzang
Klankschalen
Mantra - zingen


. Lees de voorwaarden als je iets wilt overnemen. Disclaimer
Home | Andere layout kiezen | Zoeken