InnerNedOver mantrazingen:
Inleiding
Mantra zingen - vervolg
Mantra's in verschillende culturen
Hoe mantra's 'werken'

Meer muziek en klanken:
Boventoonzang
Klankschalen
Mantra - zingenKleine advertenties:

Hoe mantra's 'werken'

Een artikel van Hans van Meteren  Over de auteur 
Over de auteur:[-]
Ik ben webmaster van InnerNed. Als je meer over me wilt weten kun je hier klikken.

Even een uitstapje....

Elk van jouw organen heeft een eigen - primitief - bewustzijn dat het mogelijk maakt dat het functioneert zoals het moet functioneren. Allerlei systemen, zoals de bloedsomloop en de spijsvertering bezitten organen die elk op hun eigen manier werken aan verschillende stadia van één enkel proces. Ook hier speelt primitief bewustzijn een rol.

Deze organen, met elk hun eigen bewustzijn, maken deel uit van jouw lijflijke lichaam. Soortgelijke functies en soortgelijk bewustzijn bestaan ook in het, jouw lijflijke lichaam omhullende, subtiele lichaam.

Elk orgaan, elk systeem en je subtiele lichaam bezitten dus een eigen "bewustzijntje".

In jou bestaan daarnaast half-bewuste gedachten die door je organisme zwerven en tenslotte pak je allerlei trillingen op van andere lichamen en organen (met ieder weer hun eigen bewustzijn) rondom je.

Op elk moment van je leven, bij elke hartslag, bij elke oogopslag, ben je miljarden trillingen.

...en nu weer terug naar de mantra's..

Ook mantra's brengen een trilling voort en die trilling kan op den duur al die andere, kleinere trillinkjes gaan overheersen. De mantra-trillingen komen langzaam maar zeker in de plaats van die miljarden kleinere en na verloop van tijd overspoelt de grote mantra-golf al die kleinere rimpelingen, totdat je hele organisme trilt in het ritme van de aan de mantra verbonden energetische en spirituele trilling. Daardoor verandert je organisme op een heel subtiele manier, het wordt één, heel en harmonisch.

Maar ook zo af en toe een mantra zingen kan je ruim maken en je een geweldig gevoel geven.

h4>Over de auteur, Monique van Hulst  
Sinds 1991 ben ik vrij intensief bezig met mantra's. Het voelt voor mij nu als mijn Ware Pad, maar dat was natuurlijk niet meteen vanaf het begin al zo. Ik ben met mantra's in aanraking gekomen door de kundalini-yoga die ik toentertijd in Dordrecht beoefende, en ik moet zeggen dat ik al snel gefascineerd raakte door de daar bijbehorende mantra's.
Hoe ging dat toen verder? Ik begon met het zoeken naar mantra cd's; als eerste kwam ik Henry Marshall tegen, van wie zijn eerste cd net uit was. Daarna volgden wat andere cd's, veel keus was er toen nog niet. Op een gegeven moment heb ik een mantra-cursus gevolgd bij -destijds- het Vrindavan College. Ik heb daar heel veel van opgestoken en van genoten!
Het leuke van mantra's was voor mij, dat ik me er verder in kon verdiepen en daarbij vragen kon stellen als: waarom zing ik zo graag mantra's? Wat doen mantra's met mij, wat doen ze bij iemand anders? Waar komen ze vandaan? Talloze vragen waren én zijn nog steeds te bedenken, waarbij er soms ook talloze antwoorden zijn. En dat kan, dat mag bij mantra's, iets wat eeuwenoud is, daar kan vaak geen eenduidig antwoord op worden gegeven.

Meer over dit onderwerp:

Inleiding
Mantra zingen - vervolg
Mantra's in verschillende culturen
Hoe mantra's 'werken'


of ga naar:

... meer muziek en klanken:
Boventoonzang
Klankschalen
Mantra - zingen


. Lees de voorwaarden als je iets wilt overnemen. Disclaimer
Home | Andere layout kiezen | Zoeken