InnerNedMeditaties en visualisaties:
Het kind in jezelf
De Regen
Kijkje in jouw verleden
Een bal van energie
De Boom
Ontmoet je Gidsen 2
Ontmoet je gidsen 1
Meditatie
Rust en Balans
De Waterval
Meditatie aan zee

Over mediteren:
Inleiding
'n meditatiebankje maken
Hoe mediteren
Hoe mediteren (gevorderen)
Waarom mediteren?
Waarom mediteren (2)
Meditaties en visualisaties


Yoga
MeditatieKleine advertenties:

Meditaties en visualisaties

Op de volgende pagina's bieden bezoekers van InnerNed je een aantal meditaties en visualisaties aan of vertellen ze erover. 

John Jansen

Als eerste vind je hier een aantal meditaties en visualisaties van John Jansen.

Voordat je deze gaat bekijken zou je onderstaand artikel van John kunnen lezen: een verslagje van zijn zoektocht naar God, naar Liefde...

Of anders ga je naar één van de andere bijdragen van John en anderen:
Het kind in jezelf ] De Regen ] Kijkje in jouw verleden ] Een bal van energie ] De Boom ] Ontmoet je Gidsen 2 ] Ontmoet je gidsen 1 ] Meditatie ] Rust en Balans ] De Waterval ] Meditatie aan zee ]

Mijn geloof - John Jansen

Mijn geloof of overtuiging is opgebouwd uit informatie die ik heb verzameld en als mijn waarheid heb aangenomen.

De bedoeling van dit schrijven is niet, dat ik een ander probeer te overtuigen van mijn waarheid en mijn geloof. Haal er maar uit wat goed voor je voelt en kijk maar of je er wat mee kan doen. Misschien wel niets en dat is ook goed.

Ik heb een katholieke achtergrond waar ik als kind alle facetten doorliep, maar waar ik me nooit echt in thuis heb gevoeld. Ik ging naar de zondagsschool, heb bij de nonnen op school gezeten en ging vroeger regelmatig naar de kerk.
Tijdens mijn 8e jaar ongeveer, ben ik daar mee gestopt. Heb toen een poosje niets geloofd maar was boos op God en verdrietig. Want als hij een goede vader was, waarom was en is er dan honger op de wereld? Waarom zo veel pijn en verdriet? Waarom gingen er zo veel mensen dood in angst? Met deze vragen, en beslist nog veel meer, heb ik heel lang rond gelopen. Jarenlang, zonder ooit een passend antwoord te vinden. Nee, ik wist het zeker, zo een God kon mijn God niet zijn! Hiermee wilde ik niets te maken hebben.

Ik ben ook nog een poosje bij het Leger des Heils geweest. Ook hier vond ik niet wat ik zocht, hoewel ik ook voor langere tijd gewoon alles los kon laten. En soms, als het niet zo ging zoals ik dat graag wou, dacht ik toch aan HEM en voelde vaak een warm gevoel. Zo had ik dus voor mijn gevoel contact met boven, maar als het dan wat beter ging was ik dat weer snel vergeten. Dat ging zo door tot mijn 32 levens jaar. En ja, er waren eigenlijk wel momenten geweest dat ik toch om kracht vroeg als ik het even niet zo zag zitten, dan vlucht een mens in gebed en weet je ineens dat er meer is.

Op mijn 32ste jaar ontmoette ik JACK. Ik kwam Jack eigenlijk toevallig tegen. Jack, hij lette in de zomervakantie twee weken op een orgelwinkel tegen over mijn werk. Jack verveelde zich soms de hele dag, hij kreeg soms 1 of 2 klanten, meer niet, en stond dan voor de deur te genieten van het zonnetje. Tot ik vroeg of hij zin in koffie had en dat had hij wel.

We hebben vanaf dat moment veel gepraat en hoe het kwam weet ik echt niet meer, het gesprek ging ineens over het geloof en JACK vertelde me dat hij GOD zag als een bron van licht en liefde. Die, alleen als je erom vraagt, je kracht geeft en niets voor je doet als je dat niet wilt. En vanaf dat moment ben ik gaan zoeken en had het gevoel dat ik mijn GOD weer terug had in mijn leven. Het is net als een zeer moeilijke puzzel, heb je een stuk van de puzzel, dan vallen de ander stukjes steeds sneller op hun plaats.

Maar hiermee was ik er nog lang niet, ik bleef door zoeken. Ik heb zeer veel boeken gelezen en met zeer veel mensen gesproken en eigenlijk overal stukjes informatie vandaan gehaald en verzameld. Nu, na 42 jaar in dit leven, heb ik eindelijk een beeld in mijn hoofd waar ik rust en vrede mee heb.

Ik ga nu vertellen hoe mijn plaatje er uit ziet, nogmaals het is mijn geloof! Iets waar ik in wil en kan berusten. Het is niet mijn bedoeling om je daarvan te overtuigen. Kijk maar of je er wat mee kan en als het niets, is ook goed.

In het begin was, er volgens mijn inzicht nu, een bron van licht en liefde waar wij allen deel van uit maakten. Waar we één waren met de rest en toch ook één aparte ziel. Maar samen waren wij daar één met GOD. Daar was, en is: liefde, begrip en harmonie voor elkaar. Tot wij een vrije wil kregen en zelf keuzes mochten maken. Een deel van de bron van licht en liefde heeft toen de bron verlaten. Bijvoorbeeld. jij, ik en anderen zijn, ieder als een individuele ziel, naar een planeet als de aarde gekomen en hebben daar velen jaren geleefd. We kregen hier kinderen die als ziel ook uit de bron weg waren gegaan. Wij wilden ons niets van een ander aantrekken en zelfs GOD en de bron van licht en liefde waren we vergeten. De bron waar we eens alle deel vanuit maakten.

We waren puur met ons zelf bezig. En eigenlijk al snel veranderde de wereld in een poel van verdriet, pijn en ellende. Tot er een deel van de bron van licht en liefde naar de aarde kwam om ons weer te helpen. Laten we die engelen noemen. Zij zijn nooit geboren op de aarde of welke planeet dan ook, en hebben dus tijdelijk de bron verlaten. Alleen maar voor ons. Om ons weer te leren wat we daar allemaal al wisten. In begrip, liefde en in harmonie leven. Wat wij in korte tijd waren vergeten kunnen we nu allemaal weer gaan leren.

Naast de bron van licht en liefde, is een hemel gemaakt waar wij naar toe gaan als we hier klaar zijn met dit leven. Een hemel waarin we steeds opnieuw de kans krijgen om te leren en steeds verder kunnen groeien. Laat ik vertellen wat ik tot nu tot weet van de hemel waar wij volgens mijn weten naar toe gaan.

Ik heb gehoord dat er 7 verschillende hemelen zijn en binnen die verschillende lagen weer 7. Als wij bereid zijn tot het leren van onze lessen dan kunnen we zielsmatig groeien naar een hoger liefdesniveau. Het is onze eigen keuze, en als je de lessen leert kan je steeds in een ander stukje hemel komen waar meer harmonie en liefde is. Wil je dat niet, hoeft het niet, het mag en het kan. (Deze invulling laat ik graag aan je zelf over). Wat je ook doet, je mag beslist naar de hemel, maar alleen door te willen groeien kan je het minder bewuste deel van de hemel verlaten, dit doordat je bewuster wordt door het ervaren.
Ben je dan klaar als je daar bent? NEE, niet echt want ook het leren gaat daar gewoon door. Op een gegeven moment ben je zover dat je met jouw ervaren kennis en liefde die in je zit, andere kan gaan helpen hier op aarde. Dit als bijvoorbeeld een Geestelijke Gids voor iemand. Elk 'niveau' van liefdesbewustzijn kan hulp bieden! Ieder heeft "recht" op hulp. Liefdesniveau trekt gelijk liefdesniveau aan of hoger. Maar ook dit is tijdelijk, ondertussen mag ook jij doorleren en zal je eens weer terug gaan naar een planeet, het kan de aarde zijn maar het kan ook ergens anders zijn, waar je opnieuw kan beginnen. Eigenlijk niet helemaal opnieuw, wat je uit vorige levens geleerd hebt neem je mee. In elk nieuw leven krijg je ook weer de kansen om te groeien en te leren voor jezelf en voor je zielengroep. Dat is een groep van zielen waar mee je verbonden bent en die je soms in hetzelfde leven tegen kan komen ….

Je hebt allemaal wel eens, dat je een wildvreemde tegen komt die zo vertrouwd voelt. Dat kan iemand uit een vorig leven zijn of iemand die deel uit maakt van jouw zielengroep. Echter dat hoeft niet zo te zijn, het kan ook zijn dat je met 'dezelfde soort ervaringslessen' hier bent gekomen. Het is uiteindelijk de bedoeling dat we opnieuw leren wat we eens wisten en daardoor groeien naar een beter, liefdevoller mens, gewoon door rekening te houden met de gevolgen van onze daden. Leef en geniet, maar let op, dat je een ander niet bewust pijn of verdriet doet. Dat je niet door te manipuleren beter wordt van …. Geniet van het leven maar ga vooral je eigen lessen niet uit de weg. Alleen door hier ook te leren kan en mag je groeien.

Dit is wat ik geloof en probeer na te streven. En ja, ook ik maak fouten maar dat mag zo lang ik maar bereid ben om van mijn fouten te leren.

Ik wens u veel groei toe en een liefdevol leven.
december 2001

Als je wilt reageren stuur dan een mailtje aan John Jansen


Meer mediaties en visualisaties:

Het kind in jezelf
De Regen
Kijkje in jouw verleden
Een bal van energie
De Boom
Ontmoet je Gidsen 2
Ontmoet je gidsen 1
Meditatie
Rust en Balans
De Waterval
Meditatie aan zee


Meer over mediteren

Inleiding
'n meditatiebankje maken
Hoe mediteren
Hoe mediteren (gevorderen)
Waarom mediteren?
Waarom mediteren (2)
Meditaties en visualisaties


. Lees de voorwaarden als je iets wilt overnemen. Disclaimer
Home | Andere layout kiezen | Zoeken