InnerNedIn Psychotherapie:
Eclectische therapie
Gestalt en Gestalttherapie
Hermiaanse therapie
Hypnose & hypnotherapie
NEI, Neuro Emotionele Integratie
Neo hypnotherapie
de Option-methode
Psychosynthese
Rebirthen
Spirituele therapie
Transformatiewerk
Voice Dialogue
Zijnsorientatie
Lichaamsgericht (Rubriek)


In therapie / een therapeut zoeken
De rubrieken: Psychologie en Communicatie en relaties


Kleine advertenties:

NEI: Neuro Emotionele Integratie

Wat is NEI (oftewel: Neuro Emotionele Integratie)? Neuro Emotionele Integratie, ontwikkelt door arts Roy Martina, bestaat in de huidige vorm al enkele jaren in Nederland en is ontstaan uit de reguliere psychotherapie in combinatie met o.a. NLP en Oosterse Geneeswijzen. NEI maakt bijvoorbeeld gebruik van dezelfde energiebanen als een acupuncturist en er wordt gewerkt met de subtiele energie van de chakra's.

Een klein stukje theorie.......... Iedereen, en dus ook jij, baseert gedrag o.a. op eerder opgedane ervaringen, bewust en onbewust. Een deel van die ervaringen is goed verwerkt, anderen niet. Sommige ervaringen zijn wel verstandelijk maar niet emotioneel verwerkt waardoor je (onbewust) uit balans raakt. In de NEI- therapie noemen we dat een emotionele blokkade. Deze blokkades houden je, vaak onbewust, vast in voor jou bekende en vertrouwde patronen en weerhouden je ervan het leven te leiden zoals jij dat eigenlijk wilt.

Hoe gaat NEI- therapie in zijn werk?

Tijdens de sessies bespreken we eerst samen waar je last van hebt/ waar je graag aan wilt werken. Dan gaan we kijken welke gevoelens en bijbehorende emotionele blokkades van het onbewuste daarbij aanwezig zijn. Je krijgt inzicht in waarom je doet zoals je doet cq je voelt wat je voelt. Je kunt er vervolgens voor kiezen deze blokkade(s) op te ruimen en hiermee de balans te herstellen. Dat geeft je vrijheid. Het gevoel/ gedrag dat eerst van binnenuit werd opgelegd heeft plaats gemaakt voor keuze: hoe wil jij zijn in bepaalde situaties. Hoe wil jij je voelen. Wat wil jij doen. Tijdens de sessie hoef je geen dingen te herbeleven of emoties opnieuw te ervaren enz. We gaan er ook niet eindeloos over praten. NEI- sessies zijn maar zelden sterk emotionele zittingen. Veel mensen ervaren NEI- therapie mede om die redenen als een prettige therapievorm.

Op zoek gaan naar wie jij werkelijk bent, jezelf echt leren kennen is absoluut de moeite waard. Je bent een prachtig mens en het waard de kwaliteit van je leven te verbeteren zodat je meer kan genieten van je leven op de manier zoals jij dat wilt. Het leven is mooi genoeg om geleefd te worden, zonder emotionele blokkades en patronen die je hiervan weerhouden.

Er bestaat een mogelijkheid om zelf de opleiding te volgen tot NEI- therapeut. De opleiding bestaat uit twee delen. NEI- practitioner 1 richt zich naast de beginselen van de NEI- methodiek voor een groot deel op zelfontwikkeling. Achterliggende gedachte is dat een coach voor een ander eerst een goede coach voor zichzelf moet zijn. De vervolgopleiding NEI- practitioner 2 geeft je een verdieping van de NEI- methodiek. Je bent klaar om je eigen praktijk te openen of je reeds bestaande praktijk breder in te richten.

Kijk op www.vitaliteit.nl voor meer informatie. 

Psychotherapeutische methoden:

Eclectische therapie ] Gestalt en Gestalttherapie ] Hermiaanse therapie ] Hypnose & hypnotherapie ] [ NEI, Neuro Emotionele Integratie ] Neo hypnotherapie ] de Option-methode ] Psychosynthese ] Rebirthen ] Spirituele therapie ] Transformatiewerk ] Voice Dialogue ] Zijnsorientatie ] Lichaamsgericht (Rubriek) ]. Lees de voorwaarden als je iets wilt overnemen. Disclaimer
Home | Andere layout kiezen | Zoeken