InnerNedPsychotherapie en counseling:
Inleiding
Eclectische therapie
Gestalt en Gestalttherapie
Hermiaanse therapie
Hypnose & hypnotherapie
NEI, Neuro Emotionele Integratie
Neo hypnotherapie
de Option-methode
Psychosynthese
Rebirthen
Spirituele therapie
Transformatiewerk
Voice Dialogue
Zijnsorientatie
Lichaamsgericht (Rubriek)


de rubriek: PsychologieKleine advertenties:

Neo hypnotherapie

Een therapie gericht op regressie - inzicht - acceptatie - transformatie en meditatie

Klik op de auteursnaam voor meer informatie. Sluiten: ook weer op auteursnaam klikkenKlik op de auteursnaam voor informatie
Dit is een bijdrage van Prem Hakima en Bodhi SumeroWat is Neo-hypnotherapie?

Neo-hypnotherapie gaat er vanuit dat je in je eerste levensjaren wordt gevormd tot de mens die je nu bent. Het oorspronkelijke kind dat levenslustig, open, spontaan en ontvankelijk was, is door de omstandigheden en de opvoeding thuis, op school en door de omgeving vaak zo ingeperkt dat alle spontaniteit is verdwenen; we worden daardoor steeds meer een zorgenkind. Een zorgenkind dat bijvoorbeeld niet echt welkom was toen het werd geboren of dat te weinig liefdevolle aandacht heeft gekregen, een zorgenkind dat altijd zijn best moest doen of lief en braaf moest zijn om gewaardeerd te worden. Een zorgenkind dat voor de anderen moest zorgen en daardoor zelf veel tekort kwam.

Neo-Hypnotherapie werkt met de gevoelens, beelden, stemmen en herinneringen uit onze jeugd die vaak onbewust ons leven beÔnvloeden of bepalen. In deze therapie ga je op zoek naar de oorsprong van je beperkende patronen of problemen.

De nadruk van de therapie ligt niet op verandering maar op ontdekking, bewustwording, acceptatie, afronding en het loslaten van je oude kinderbeelden.

Met welke methoden werkt neo-Hypnotherapie?

Neo-Hypnotherapie maakt gebruik van veel verschillende methoden zoals bio-energetica, ademsessies, rebirthing, primal, trance en geleide fantasie, familie opstelling, Gestalt, delendialoog, herkaderen (NLP) en meditatie.

Bio-energetica
Bio-energetica helpt je de (emotionele)spanningen bewust te worden die zich in je lichaam hebben vastgezet. Door gebruik van ademhaling, beweging en geluid kom je weer fysiek en emotioneel contact te maken met chronische spierspanningen vaak in nek en rug.

Ademtherapie
Ademtherapie is een verbonden ademhaling waardoor vastgezette psychische pijnen kunnen worden losgelaten.

Primal
Bij de primal ervaar je de verdrongen gevoelens en beperkingen uit je vroegste jeugd. Hierbij kun je die gevoelens opnieuw beleven, uiten en herkaderen en kun je de kracht en levenslust van het spontane kind terug vinden.

Trance en geleide fantasie
Trance en lichte hypnose scheppen een toestand waarin geblokkeerde gedachten, stemmen en gevoelens naar boven kunnen komen. Een veel gebruikte methode is de geleide fantasie waarin inperkende overtuigingen verruimd kunnen worden.

Familie opstelling
In familie opstelling worden de levenspatronen en de plaats van de cliŽnt binnen de familie bekeken en verkend. Betrekkingen met ouders, broers en zussen, familie van de kant van de ouders en oude verstrikkingen die daarbij een rol spelen kunnen daarbij duidelijk worden.

Gestalt en delendialoog
Gestalt en delendialoog kunnen je bewust maken van onafgemaakte gebeurtenissen en innerlijke conflicten in jezelf en kan je de mogelijkheid bieden om je dromen te verkennen en de symboliek daarin duidelijker te maken.

NLP (Neuroliguistisch programmeren
NLP onderzoekt hoe je vanuit je eigen ervaring een beeld van de wereld om je heen vormt. Via een aantal methoden wordt je je bewust van je verbale en non-verbale manier van communiceren.

Meditatie
Meditatie is een staat van simpel “zijn”, zonder tussenkomst van je denken of emoties, waardoor je als waarnemer naar jezelf en de omgeving kijkt: Meditatie maakt je bewust van je identificatie met je gedachten of emoties en brengt je op een ontspannen manier weer in contact met je oorspronkelijke levensbron.

Voor Wie is Neo-hypnotherapie?

Neo-hypnotherapie is bedoeld voor mensen die de kwaliteit van hun leven willen verdiepen, vastgeroeste patronen willen loslaten, meer duidelijkheid in het patroon van hun relaties willen krijgen en meer inzicht in zichzelf willen verkrijgen. Naast therapeutische sessies is het ook mogelijk om sessies te ontvangen gericht op ontspanning en meditatie.

Bodhi Sumero en Prem Hakima

Wij wonen en werken in Bunde (vlak bij Maastricht). Voor informatie kun je mailen naar:

premhakima@hotmail.com

Bodhisumero@hotmail.com

Meer over Psychotherapie en counseling:

Inleiding
Eclectische therapie
Gestalt en Gestalttherapie
Hermiaanse therapie
Hypnose & hypnotherapie
NEI, Neuro Emotionele Integratie
Neo hypnotherapie
de Option-methode
Psychosynthese
Rebirthen
Spirituele therapie
Transformatiewerk
Voice Dialogue
Zijnsorientatie
Lichaamsgericht (Rubriek)

Hoofdrubriek Psychologie
Tips voor als je een therapeut zoekt


. Lees de voorwaarden als je iets wilt overnemen. Disclaimer
Home | Andere layout kiezen | Zoeken