InnerNedMeer over Rebirthen:
Inleiding
Hoe rebirthen werkt
Waarom rebirthen?
Rebirthing en emoties
Rebirthing en zwangerschapOp zoek naar een therapeut?

: De hulpzoek wijzer :

Kleine advertenties:

Rebirthen en emoties

Emoties zijn een deel van je leven.
Ze geven kleur aan je leven, ze zijn onmisbaar, je hebt ze en je hebt ze niets voor niets. Emoties op zich zijn nodig, horen erbij. Ze maken je menselijk. Ze zijn geen probleem.
Ze worden een probleem als ze jou gevangen houden, gaan overheersen. Ze worden een probleem als jij ze vasthoudt, ook als ze hun betekenis hebben verloren, of als je ze onderdrukt.

Rebirthing lost de onderdrukte emoties op die zich in je lichaam hebben vastgezet. Ze komen vrij (misschien op een onbewust niveau) op een manier waarop je er daarna bewust mee aan de slag kunt gaan.

Omdat de meeste van je gedachten en gevoelens onbewust zijn, blijft ook een deel van wat er in een rebirthingsessie wordt losgemaakt of geďntegreerd, onbewust.
Dat betekent echter niet, dat dat ademen niet zou werken. Het betekent alleen dat het niet per se nodig is, bewust te ervaren wat er is veranderd.
Als je merkt dat je leven na het rebirthen waardevoller, completer is geworden, dat je dingen beter aankunt of aandurft, als je het gevoel hebt een ander mens te zijn geworden, herboren te zijn, dan is dat het bewijs dat de sessies hebben gewerkt, ook al is het 'vuurwerk' dat je misschien had verwacht, achterwege gebleven.

Dat wil niet zeggen dat álles per se onbewust blijft.
Het kan zeker voorkomen dat je heel bewust tegen zaken aanloopt: relatieproblemen, geldzaken, je loopbaan en dat soort zaken meer.

Dan kun je er wat aan doen, in de sessie zelf vaak al, en misschien zonder dat je meteen de confrontatie aan hoeft te gaan.

In een Rebirthingsessie kunnen angsten, woede, onzekerheid opkomen, maar ze komen 'an sich' op, zonder dat er een directe verbinding hoeft te zijn met het voorwerp van die angsten e.d. Door het te voelen en er niets mee te doen, alleen door dóór te ademen, de hele sessie uit, kan de emotie met meer vertrouwen, als iets dat kennelijk in je zit, worden benaderd.


Meer over rebirthen

Inleiding
Hoe rebirthen werkt
Waarom rebirthen?
Rebirthing en emoties
Rebirthing en zwangerschap


Meer psychotherapie

Eclectische therapie
Gestalt en Gestalttherapie
Hermiaanse therapie
Hypnose & hypnotherapie
NEI, Neuro Emotionele Integratie
Neo hypnotherapie
de Option-methode
Psychosynthese
Rebirthen
Spirituele therapie
Transformatiewerk
Voice Dialogue
Zijnsorientatie
Lichaamsgericht (Rubriek)


Tips en aanverwant

Hoofdrubriek Psychologie
Tips voor als je een therapeut zoekt


. Lees de voorwaarden als je iets wilt overnemen. Disclaimer
Home | Andere layout kiezen | Zoeken