InnerNedPsychotherapie en counseling:
Inleiding
Eclectische therapie
Gestalt en Gestalttherapie
Hermiaanse therapie
Hypnose & hypnotherapie
NEI, Neuro Emotionele Integratie
Neo hypnotherapie
de Option-methode
Psychosynthese
Rebirthen
Spirituele therapie
Transformatiewerk
Voice Dialogue
Zijnsorientatie
Lichaamsgericht (Rubriek)

de rubriek: Psychologie
Kleine advertenties:

Pad naar dit artikel: Psychotherapie en counseling >

Transformatiewerk

Klik in Internet Explorer op de link om de beschrijving aan of uit te zetten
Een bijdrage van
Yolande van Bruggen
Magnolia, praktijk voor transformatiewerk:
Yolande van Bruggen, Petuniastraat 57, 6663 DP, Lent/Nijmegen. Telefoon: 024 3235150.
E-mail: info@praktijk-magnolia.nl, Website: Praktijk-Magnolia.

MAGNOLIA

Prakijk Magnolia in Lent bij Nijmegen heeft nu een eigen site die veel meer informatie biedt dan deze pagina. We nodigen je van harte uit die te bezoeken.
Praktijk Magnolia

Praktijk voor Transformatiewerk

-Begeleiding in veranderingsprocessen-
-Ondersteuning in de verwerking van borstkanker-
-Ondersteuning in de eigenschap hooggevoeligheid-

De witte bloem met lila schakeringen symboliseert voor mij zuiverheid, schoonheid, tere kracht. Met deze woorden -zuiverheid, schoonheid, tere kracht- geef ik aan waar ik naar toe werk. Zoals wij zijn als mens, in essentie…in ons wezen.

In jou ligt alles opgeslagen wat je nodig hebt om een “bloeiend” mens te zijn.

Door allerlei ervaringen, waaruit overtuigingen zijn gegroeid, kun je vaak niet meer in je volledige kracht komen… Ik kijk met compassie, aandacht, humor en speelsheid, samen met jou, naar jouw veelkleurigheid. De aspecten die je lastig vindt van jezelf, je schaduwzijden, horen daarbij. Achter die schaduwzijden liggen (verborgen) kwaliteiten. Door te leren accepteren wat er is, kun je veranderen.

Ik beschouw transformatiewerk als een weg naar je diepste zelf, je ziel en je zielenkwaliteiten.
Deze weg gaat door allerlei laagjes heen. Laagjes die jij gedurende je leven (onbewust) opgebouwd hebt om je af te schermen tegen allerlei onveilige, beangstigende invloeden. Ik noem dat je overlevingspatroon. Ieder van ons heeft zo’n patroon gecreŽerd. Waar ik met jou aan werk is je in contact brengen met deze verschillende laagjes. Dit is een stap voor stap proces. Ter vergelijking: zie jezelf als een ui, waarvan je de buitenkant waarneemt. Alleen met die laag heb je contact. Daar doorheen voelend kom je bij een volgende laag, opnieuw maak je contact. Dit contact maken, ten volle voelen wat je voelt en accepteren wat je voelt, helpen jou te helen. In deze laagjes zitten gevoelens die er niet mochten zijn. Door ze opnieuw toe te laten worden oude, onverwerkte ervaringen opnieuw beleefd. Deze gevoelens kunnen eindelijk hun plek krijgen en genezen. Verborgen kwaliteiten komen in het licht te staan. Rust en vrede komen in jouw leven.

Ik werk met subtiele methodes zoals geleide meditatie, regressie, reÔncarnatie, ademen, ervaringsgerichte en inzichtgevende oefeningen, massage en healing. Mijn werkwijze is intuÔtief, contemplatief en helder waarnemend.

Geleide meditatie
in deze innerlijke reis laat ik je ervaren wat je behoeftes zijn, wat je verlangen is (de weg naar je ziel), en waarheen je je beweegt (je reis naar je thuis).
Regressie
in een regressie kijken we naar je verleden. Vaak heb je patronen opgebouwd die ontstaan zijn in je ouderlijk gezin, je school, etc. Deze (overlevings)patronen had je toen nodig, nu zitten ze meestal in de weg. Door er opnieuw contact mee te maken en er met liefde en aandacht naar te kijken kunnen je wonden helen. Je gaat meer vreugde, creativiteit, energie en levenslust ervaren.
ReÔncarnatie
soms is het nodig om nog verder terug te gaan, naar vorige levens. Levensthema’s spelen door diverse levens heen. Een rode draad kan zichtbaar worden, evenals blokkades die je belemmeren om helemaal in je kracht te komen.
Ademen
door bepaalde ademhalingsoefeningen te doen, maak je makkelijker contact met blokkades in je lichaam. Die blokkades geven aan dat je iets vasthoudt, op een bepaalde plek stroomt het niet. Achter zo’n blokkade zitten gevoelens waar je geen contact mee hebt. Wanneer die vrijkomen, krijg je letterlijk meer lucht en ruimte. De pijn in je lichaam gaat zich oplossen. De energie die dat kostte, geeft je nu levensenergie en vreugde.
Ervaringsgerichte en inzichtgevende oefeningen
door simpele oefeningen kan ik je laten schouwen in je patronen, ik geef je handvatten om er nu anders mee om te gaan.
Massage, healing en Reiki
gebruik ik als ontspanning, en om diepere lagen aan te raken. Ik werk daarin heel intuÔtief en laat me leiden.
Het is niet zo dat ik al die methodes bij je zal toepassen. Wat ik kies, hangt samen met het proces waarin jij zit.

Wat kun je van mij verwachten

In mijn werk is de basis stilte, een stilte waarin alles er mag zijn. In deze stilte kunnen diepere lagen in jou voelbaar worden. Daarnaast vind ik respect, liefdevolle aandacht, contact, acceptatie, stilte, humor, speelsheid en genieten belangrijk.

Transformatiewerk is

Een weg van over-leven naar leven. Naar vreugdevol, liefdevol en genietend in het leven staan. In contact met wie jij bent, met je relaties, de natuur en het grotere geheel. Je gaat ervaren dat je niet alleen bent, dat je verbonden bent met alles wat er is. Deze weg kun je afleggen wanneer je de volledige verantwoordelijkheid neemt voor jouw leven. “Deze weg” zie ik als een inwijdingsweg, een pad dat je aflegt je leven lang, een pad naar onvoorwaardelijke liefde. Dit pad vraagt van jou aandacht, contemplatie, bezieling en leren staan voor wie jij bent (in alle diepte).

In tijden van moeilijke keuzes, ingrijpende gebeurtenissen of sluimerende onrust, biedt transformatiewerk ondersteuning bij verwerking, verandering en verdieping. Bijvoorbeeld bij: relatieproblemen, verlies, rouw, (borst)kanker en andere ziektes, midlife-crisis, de overgang, burn-out, overspannenheid of problemen op je werk. Of om een eigenschap als hooggevoeligheid de plek te geven die zij verdient.
Ik ben gespecialiseerd in overspannenheid, burn-out, borstkanker en hooggevoeligheid. Door mijn doorleefde ervaringen kan ik je daarin op een bij jou passende wijze begeleiden. Ik zou ook kunnen zeggen dat ik vele crises, bijvoorbeeld op relationeel vlak, ervaren heb, die me de weg naar ”meer mens-zijn” hebben onderwezen.

Wanneer je wil ontdekken wie je in wezen bent…en dat gaat vormgeven in je leven.

Over mezelf

Magnolia, de Praktijk voor Transformatiewerk, is opgezet door Yolande van Bruggen (1955).

Ook ik (Yolande) heb de weg naar binnen afgelegd. Ik heb me lang onvrij, ongemakkelijk, afgescheiden gevoeld. Diverse psychotherapieŽn heb ik gevolgd die me enige inzichten gegeven hebben.
In de verschillende studies die ik gevolgd heb, cultureel werk aan de Rotterdamse Hogeschool, grafiek en tekenen aan de Academie voor Beeldende Kunsten, didactische bijscholing voor kunstenaars, miste ik steeds iets. Een deel van mij voelde voldoening, een ander deel voelde zich onbevredigd. Nadat ik tien jaar in het cultureel werk gewerkt had, kreeg ik behoefte aan expressie. Na de beeldende en didactische studie heb ik een praktijk opgezet als kunstenaar en cursussen gegeven. lk heb zo’n zeven jaar als kunstenaar gewerkt.

De diepere lagen bleven onaangeroerd, ik kon er niet bijkomen. Om echt te “zakken” in mijn pijn en ongemak was het nodig, achteraf gezien, om opgebrand te raken, ik was “op”.
En toen, toen vond er een grote omslag plaats. lk ben helemaal de stilte ingegaan... Ik kon niet anders meer dan naar binnen te voelen. In deze periode ben ik gaan mediteren, Transformatiewerk (een vier-jarige opleiding) en Reiki 1 en 2 gaan volgen. En ik heb contact gemaakt met wat er echt aan de hand was, diep in mezelf.

Hooggevoeligheid.

Later ben ik mijn eigenschap hooggevoeligheid gaan (her)ontdekken, accepteren en waarderen. Het is een gave, een kostbaar geschenk. Door mijn hooggevoeligheid beleef ik alles intenser. Ik sta stil bij mijn indrukken, die ik op een diepe, subtiele manier verwerk. Ik ervaar mijn zijn, mijn innerlijke stilte. De innerlijke balans, die er is ongeacht wat er gebeurt. De reis naar mijn ziel, die ik ga, los van de normen en verwachtingen van mijn omgeving. Mijn inwijdingsweg die ik met steeds meer levensvreugde en intens genieten bewandel.
Transformatiewerk heeft mij geholpen de uitdaging aan te gaan met de verschijnselen die met deze eigenschap samenhangen. Zoals overvoerd voelen en gauw overprikkeld zijn. Dagelijks mediteren, mezelf Reiki geven en stilte-momenten creŽren houden me meer in balans. Mijn leven is wezenlijk veranderd.

Borstkanker.

Er is een leven vůůr ťn een leven nŠ borstkanker.... Van het ene moment op het andere was ik “borstkankerpatiŽnt”. Een tijd van operaties, complicaties en het herstellen ervan begon.
Tijdens de eerste operatie kwam er een diepe angst naar boven die zeer oud bleek te zijn. Daar heb ik maanden tegen gestreden. Tot ik me eraan overgaf, en mijn angst erkende. Hierdoor ontstond er meer rust.
Ik raakte mijn rechterborst kwijt. Van mijn borst heb ik afscheid genomen met een prachtig ritueel. Na de laatste operatie plantte ik een vlinderplant, als symbool voor een nieuw begin.
Ik zie mezelf als iemand die als een slak in haar huisje zat. Met mijn borst heb ik mijn huisje afgelegd. Ik laat mezelf nu echt zien. Het hele proces van diepe angst, onzekerheid, verwarring, pijn en verdriet heeft daaraan bijgedragen. Al werkt mijn lichaam daar niet helemaal in mee. Vaak ben ik nog moe.
Bij het mezelf laten zien zoals ik ben past geen prothese of wat dan ook, heb ik besloten.
Ik heb me sindsdien geen moment minder vrouw gevoeld, wel meer.
Wat ik verworven heb, met al deze ervaringen en leermomenten, is zachte kracht en mededogen, door voelend in contact te zijn met mijn ziel. lk ben meer en meer thuisgekomen.
Mijn verlangen is anderen in dit groeiproces -waarin ik blijf leren- te begeleiden en te ondersteunen. In verbinding met mezelf.

Individuele sessies

In een individuele sessie kan ik je begeleiden op je innerlijke reis. Deze begeleiding kan ook in de vorm van coaching. De sessies kunnen behoorlijk diepgaand zijn, meestal is in het begin een maal per twee weken zinvol. Later kun je volstaan met een maal per maand of nog minder. Ook behoort het tot de mogelijkheden heel af en toe een keer af te spreken, net waar jij behoefte aan hebt!
Wil je eerst met mij en mijn manier van werken kennismaken, bel dan voor een kennismakingssessie.
Daarna bepalen we of we samen aan het werk gaan.

In groepsverband

Vrouw-zijn

Een cursus voor vrouwen die borstkanker hebben (gehad). Een groep waarin je met elkaar je ervaringen kunt delen. Op deze wijze ondersteun je elkaar. Misschien herken je iets van jouw proces en jouw worsteling met gevoelens als onmacht, onzekerheid, angst, woede, pijn, verdriiet in wat ik er over schrijf. Zijn er bij jou vragen gerezen? Of worstel je nog met alles een plek te geven in je leven?
Thema’s als je kwetsbaarheid erkennen, acceptatie van wat er is, trouw zijn aan jezelf, vertrouwen, voorbij de overgave, en vergeving komen aan bod. Deze thema’s worden in de lessen verwerkt. En ingebed in een stil ervaren van wat je van binnen beleeft. Hoe nu verder? Waar gaat het om in je leven? Wat is de essentie? Waarheen wil je ziel zich bewegen?
Aan deelname gaat een kort toelatingsgesprek vooraf. Je kunt me bellen voor meer informatie en/of het maken van een toelatingsgesprek.

Hooggevoeligheid, jouw subtiele kracht

Durf jij uit te komen voor deze subtiele kracht, die ook zo kwetsbaar, en intens, kan voelen? In deze wereld die maar doorraast. Waarin stilte steeds schaarser wordt. Hoe ga jij met je kwetsbaarheid om, kun je het toelaten en verwelkomen? En, laat jij jezelf zien? Samen onderzoeken we deze aard in thema’s als aarden. veiligheid,innerlijk kind, ruimte en grenzen, loslaten, acceptatie, in stilte zijn, zielenkwaliteiten.

Inzichtgevende, geleide meditatie

In deze “vluchtige” tijd, waarin alles steeds sneller gaat....
Voel ik sterk de behoefte om het beschouwende, naar binnen kerende van mijn aard in mijn werk te accentueren en uit te vergroten. Stilte, steeds meer stilte. Contact maken met wie je echt bent, van binnen, in je wezen. De mijmering, het stille zijn, het gedachteloze komen naar boven. In een woordenloze bedding waarin alles is en mag zijn... Vanuit deze openheid van zijn krijgt je innerlijk weten een stem. In deze leegte ontstaan creatieve impulsen en nieuwe ideeŽn.
Je gaat ervaren dat je gedragen wordt door God, de kosmos.
De stilte zal overheersen. Klank speelt een subtiele rol. Tijdens de deelronde na afloop, kijken we naar de essentie van hetgeen je ervaren hebt. Het naar binnen kerende aspect van de meditatie blijft zo intact.

Alle cursussen worden op het praktijkadres gegeven
Magnolia, Praktijk voor Transformatiewerk, Petuniastraat 57, Lent-Nijmegen.

In de cursussen “vrouw-zijn” en ”hooggevoeligheid, jouw subtiele kracht” werk ik met geleide meditatie, ervaringsgerichte en inzichtgevende oefeningen, massage en healing. Met een ieder uit de groep werk ik aan: in je kracht komen, in verbinding met je ziel. Dit is een proces naar ”binnen” toe, luisteren en voelend in jouw stilte. Ik gebruik muziek om verschillende gevoelens te laten ervaren. En ik zet een bepaalde atmosfeer neer, die “omarmend” werkt. “Omarmende” gevoelens als warmte, veiligheid, geborgenheid, en speelsheid (humor). Elke les heeft een eigen opbouw, waarin er ruimte is om de opgedane ervaringen met elkaar te delen. En er is gelegenheid om je individuele ervaringen te bespreken, wanneer je dat wilt. En soms kan het nodig zijn dat je iets verder uitwerkt in individuele sessies.
Soms vind ik het nodig af te wijken van mijn programma om in te spelen op dat wat zich op dat moment aandient. De mogelijkheid bestaat om na afloop van een van de cursussen als jaargroeigroep door te gaan.

De cursussen “hooggevoeligheid, je subtiele kracht” en “vrouw-zijn” zijn door mij ontwikkeld, met als basis transformatiewerk. Mijn eigen ervaringen heb ik er in verwerkt.

Wat is hooggevoeligheid?

”Het is een aangeboren neiging om wat binnenkomt op een heel diepe, subtiele manier met onze zintuigen te verwerken. Niet dat onze ogen en oren beter zijn, maar we sorteren wat er binnenkomt zorgvuldiger. We inspecteren, bespiegelen en filosoferen graag. Dit verwerken hoeft niet zozeer bewust te gebeuren, meestal gaat dit onbewust. Als gevolg daarvan zijn we zeer intuÔtief, wat wil zeggen dat we vaak weten hoe de dingen zo gekomen zijn en hoe ze zullen aflopen, maar zonder te weten hoe we dat weten. We zijn ook goed in het gebruiken van subtiele aanwijzingen om uit te vinden wat er aan de hand is met degenen die niet met woorden kunnen communiceren - dieren, planten, baby’s, etc.
Hoogsensitieve personen hebben een nauwe band met hun eigen onbewuste, wat blijkt uit hun levendige dromen.We beleven meer plezier aan kunst en aan ons eigen innerlijke leven. En we hebben de neiging onszelf als spiritueel te beschouwen. Aandachtspunt is dat als we alle subtiele impulsen om ons heen oppikken, we ook gemakkelijk overvoerd raken door een hoog niveau van aanhoudende, complexe stimulatie. Het is een totaalpakket. In de wereld van vandaag raken we snel van slag. We zijn ook gevoeliger voor kritiek; we verwerken alle input volledig, inclusief informatie over onze tekortkomingen. We zijn gemakkelijker depressief of angstig te krijgen als gevolg van trauma’s, omdat we ook op een dieper niveau verwerken. Als gevolg daarvan voelen we misschien minder hoop en meer onzekerheid dan degenen die hun ervaringen niet zo grondig bespiegelen. Tenslotte voert onze sensitiviteit iets verder dan een diepgaande verwerking van informatie in de hersenen, in die zin dat we de neiging hebben gevoeliger te zijn voor bijvoorbeeld alcohol, cafeÔne, warmte, kou, kriebelige stoffen of andere irritaties, veranderingen in hoeveelheid daglicht, medicijnen en allergene stoffen die de huid en luchtwegen aantasten.”

Uit: Hoog sensitieve personen in de liefde, van Elaine N. Aron.

Lezingen over hooggevoeligheid.
Lezingen over borstkanker.
Als een verdieping van je leven, als onderdeel van je reis terug naar “huis”. (Niet het medische verhaal.)

Voor informatie kun je me vrijblijvend bellen.

Praktijk Magnolia:
Yolande van Bruggen, Petuniastraat 57, 6663 DP, Lent/Nijmegen. Telefoon: 024 3235150.
E-mail: info@praktijk-magnolia.nl
Internet: www.praktijk-magnolia.nl

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Transformatiewerk Meeuwenveen (NVTM).
Via deze beroepsvereniging sta ik geregistreerd als therapeute bij de RING, ( Stichting Registratie, Certificatie en Ontwikkelings- Instituut Natuurgerichte Gezondheidszorg) en val als zodanig onder het Klachten- en Tuchtreglement. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de therapie.
Registratienummer 04.1.227.13572.
Internet: www.ringregister.nl

Psychotherapie en counseling:


. Lees de voorwaarden als je iets wilt overnemen. Disclaimer
Home | Andere layout kiezen | Zoeken