InnerNedMeer over verzuring:
Verzuring: mannen en vrouwen
Verzuring: vruchten en zuren
Natuurlijke behandeling van verzuring
Oorzaken van verzuringKleine advertenties:

Hoe verzuurd is je lichaam?

Bepaal zelf je fitheidniveau

  • 1. Drink je veel koffie?
  • 2. rook je?
  • 3. heb je veel stress?
  • 4. eet je veel suiker?
  • 5. drink je veel alcohol?
  • 6. eet je veel bewerkt en gefrituurd voedsel?
  • 7. ga je laat naar bed?
  • 8. sport je weinig?
Heb je op minimaal 4 vragen een positief antwoord dan ben je al verzuurd!

zuur1 (49K)
Onze gezondheid is gebaseerd op het in stand houden van ons inwendig milieu.
Binnen dit inwendig milieu speelt het zuur-base evenwicht een grote rol.
Wanneer het bloed te zuur is, wordt calcium aan onze botten onttrokken om het bloed te alkaliseren.
Het ademhalingsproces in de hersenen wordt zelfs gestuurd door de zuur-base ballans.
Dit centrale centrum reageert primair op een te hoog koolzuurgehalte in het bloed, veroorzaakt door verzuring en niet op een gebrek aan zuurstof, hetgeen voor de hand zou liggen.

Hoewel de kennis op dit gebied nog onvolledig is, wordt het grote belang hiervan in de alternatieve geneeskunde erkend. Behandeling van het zuur-base evenwicht wordt tot nu toe alleen beperkt via voedingsadviezen.

Door een overschot aan kunstmatig kunstmest raakt de landbouwgrond steeds verder verzuurd.
Hierdoor ontstaat een overschot aan nitraat, waardoor er een overschot aan aminozuren (meer vorming van planteneiwitten) ontstaat en de gewassen meer insecten aantrekken. Hierdoor wordt de gewassen gevoeliger voor allerlei ziekten. Hierdoor moeten er ook weer meer bestrijdingsmiddelen worden gebruikt om ziekten in gewassen te onderdrukken.
Ook wordt er gewerkt met te hoge concentratie aan de bekende NPK-meststoffen. Dit lijdt op lange termijn tot uitputting van essentiŽle mineralen en spoorelementen in de bodem.

Het is eigelijk niet verwonderlijk dat de ziekten vandaag de dag veelal verzuringziekten zijn.
Veel voorkomende klachten van deze tijd zijn voornamelijk verzuringsziekten als Osteoporose, Hart -en vaatziekten, chronische infectie, eczeem, Diabetes type 2, Overgewicht, Artrose, Artritis, RSI, Fibromyalgie, Hypoglykemie, Burnout, Depressie, Kanker, maagdarmproblemen.

RG voeding -en vitamineadvies wil je graag nu de mogelijkheid geven en de praktijkervaring delen om de zuur-base balans effectief te kunnen behandelen. Dit is mogelijk door het preparaat met de naam Finisch Birch original en Basen complex (pH regulator). Je kunt zelf je resultaten waarnemen door (zelf)controle met de nieuwe pH-teststift of pH strips.

Niemand ontkomt in deze tijd / hectische maatschappij aan verzuring.

Wil je meer weten over de behandeling van de zuur-base balans en het ontzuringsprogramma dan kun je contact opnemen met orthomoleculair voedingstherapeut Richard V. Groeneveld (zie hieronder).


Meer over verzuring

Verzuring: mannen en vrouwen
Verzuring: vruchten en zuren
Natuurlijke behandeling van verzuring
Oorzaken van verzuring


Over de auteur

Richard Groeneveld is van oorsprong chemicus. In 1986 raakte hij geÔnteresseerd in de orthomoleculaire geneeskunde. Van kleins af aan is hij gefascineerd door de relatie tussen voeding en gezondheid. Sindsdien is hij zich verder gaan bekwamen in alles wat daar mee te maken heeft.
Hij genoot zijn opleidingen aan het ORTHO-INSTITUUT te Gendringen en de Sociale Academie voor Natuurgeneeskunde Homeopathie en Orthomoleculaire voeding te Breukelen.
Hij geeft voedingsadviezen ter verbetering van de gezondheid, bescherming tegen ziekten en verbetering van het energiepeil.
Ervaringsdeskundige is hij in de volgende sporten: triatlon, atletiek, fitness, krachttraining en tennis. Tevens geeft hij je persoonlijk advies welke vitamines, mineralen, enzymen, aminozuren en/of fytotherapie extra nodig blijken te zijn of waar juist een tekort aan is (ontstaan) in je specifieke situatie.

Voor meer informatie, ook over de beschreven (hulp)middelen: Richard Groeneveld
Website - www.voedingenvitamines.nl. E mail - r.groeneveld@voedingenvitamines.nl.
Slagveld 70
3332 BN Zwijndrecht
Tel: 078-6192019
Mobiel: 06-30481297


Tips en aanverwant

Vasten
Geneeswijzen: darmreiniging en ontgifting


. Lees de voorwaarden als je iets wilt overnemen. Disclaimer
Home | Andere layout kiezen | Zoeken