InnerNedYogastromingen:
Inleiding
Kundalini Yoga
Kripalu Yoga
Karma yoga
Jnana yoga
Hatha yoga
Dru Yoga
Bhakti yogaKleine advertenties:

Bhakti yoga

Bhakti yoga is het pad van toewijding

Bhakti Yoga, het pad van devotie, toewijding aan een heilige, een guru of iets of iemand anders als richtpunt voor je devotionele liefde, wordt beschouwd als een gemakkelijke weg naar zelf-realisatie. Dat komt misschien, omdat het veel lijkt op de manier waarop in het westen, en speciaal binnen de katholieke kerk, spiritualiteit wordt beleefd.

Deze weg leert je het leven van alledag op te dragen aan het voorwerp van je liefde, waarbij gebed en mantra's (heilige klanken) evenzeer deel uitmaken van de oefening als visualisaties.

Het uiteindelijke doel is het voorwerp van je liefde in alles en iedereen te zien.

Als je je voelt aangetrokken tot een een intieme relatie met wat voor jou 'God' is, is Bhaktiyoga een goede weg. Bhaktiyoga is dus de yoga van gebed en toewijding. Als een gevoelsmatige relatie met God voor jou belangrijk is, is Bhaktiyoga misschien je weg. Een weg van verbinding met God, die je ziet als gelijk aan Liefde. Je richt je emoties op God door middel van rituelen en gebed en je wijdt je leven aan Hem of Haar. De weg van religieuze devotie.

Misschien is jouw weg Bhaktiyoga, maar het kan evengoed Karma yoga, Raja yoga, Jnana yoga of Hatha yoga zijn. En misschien ontwikkel je wel je eigen yogavorm. Niets is dodelijker voor je spirituele ontwikkeling dan iets in een hokje te willen stoppen, dan fanatisme of een oogkleppenmentaliteit.

Over Bhaktiyoga kun je lezen in het prachtige boek van Vivekananda: Karma Yoga & Bhakti yoga, verschenen bij Ankh Hermes.


Meer Yoga stromingen

Inleiding
Kundalini Yoga
Kripalu Yoga
Karma yoga
Jnana yoga
Hatha yoga
Dru Yoga
Bhakti yoga


Meer over Yoga

Wat is Yoga eigenlijk?
Ademen
Vragen over yoga
Yogastromingen
Yoga voor kinderen
Yoga avontuur voor kinderen
Zwangerschapsyoga
Open yoga-uur Nijmegen
De Zonnegroet


. Lees de voorwaarden als je iets wilt overnemen. Disclaimer
Home | Andere layout kiezen | Zoeken