InnerNedYogastromingen:
Kundalini Yoga
Kripalu Yoga
Karma yoga
Jnana yoga
Hatha yoga
Dru Yoga
Bhakti yoga
Kleine advertenties:

Kundalini yoga

Een bijdrage van Eveline Heijink (Sukhmani Kaur)

Kundalini yoga is een van de oudste vormen van yoga waaruit vele andere yogavormen zijn voortgekomen. Kundalini yoga werd in 1969 voor het eerst openlijk onderwezen door Yogi Bhajan, meester in de Kundalini yoga en meditatie. Kundalini yoga is een dynamische yoga waarbij de aandacht vooral gericht is op het waarnemen en voelen van je eigen lichaamsenergie. De ademhaling neemt een centrale plaats in en wordt bij alle oefeningen bewust geleid. Kundalini yoga werkt het ontspannend, het verbetert lichaamshouding en ademhaling, het verhoogt je concentratievermogen en je bouwt er een goede conditie mee op. De meditaties na de oefeningen maken ons bewust van de oneindige scheppingskracht in onszelf en in het universum.

De Kundalini Yoga asana's (houdingen) en kriya's (oefenseries) zijn dynamisch, meditatief, versterkend en ontspannend, helend en verlevendigend tegelijk. De combinatie van lichaamshoudingen en bewegingsstromen, innerlijke concentratiepunten en ademhaling zoals het gebruik van mantra's, mudra's en bhanda's bieden een ongelofelijke veelheid aan mogelijkheden om het individueel bewustzijn te vinden.

Velen vinden de bewegingsoefeningen, waarbij je soms behoorlijk aan het transpireren komt, het belangrijkst,. Anderen geven de voorkeur aan strek- en houdingsoefeningen, die door de geleide adem en het focussen van de ogen een bevrijdende ontspanning van het denken bewerkstelligt. Weer anderen vinden de gezongen mantrameditaties het prettigst, zij verheffen de geest en helpen de eigen omstandigheden te relativeren.

Kundalini Yoga is geschikt voor mensen die compensatie zoeken voor de alledaagse stress, hun lichaam gezond willen houden en met hun geest tot diepere inzichten willen komen. Het doel van Kundalini Yoga is om de levensenergie (kundalini) in alle chakra's vrij te laten stromen. Het is niet de bedoeling in eenzame teruggetrokkenheid te oefenen, maar midden in het leven te blijven staan. Kundalini Yoga helpt het leven van alledag met vertrouwen en flexibiliteit tegemoet te treden.

Voor meer informatie Eveline Heijink (Sukhmani Kaur) info@kundalini-yoga.nl - www.kundalini-yoga.nl


Meer Yoga stromingen

Kundalini Yoga
Kripalu Yoga
Karma yoga
Jnana yoga
Hatha yoga
Dru Yoga
Bhakti yoga


Meer over Yoga

Wat is Yoga eigenlijk?
Ademen
Vragen over yoga
Yogastromingen
Yoga voor kinderen
Yoga avontuur voor kinderen
Zwangerschapsyoga
Open yoga-uur Nijmegen
De Zonnegroet


Over Yolanthe Smit

Ik geef sinds1986 les in Kripalu Yoga en ik geef Kripalu Bodywork sessies.
Ik geef eveneens bedrijfs trainingen en workshops rond de volgende
onderwerpen: "Stress Management en Relaxation Training", "Meditatie voor Iedereen" en "Stoppen met Roken".
Op het ogenblik ben ik bezig met het ontwikkelen van Tribar Yoga.


. Lees de voorwaarden als je iets wilt overnemen. Disclaimer
Home | Andere layout kiezen | Zoeken