InnerNed

Kleine advertenties:

De ziel en de zielsreis 1

Een artikel van Sandra de Leeuw  Over de auteur 
Over de auteur:[-]
Sandra de LeeuwSandra de Leeuw is auteur van het boek EnergieMagie, Healer, Medium en ontwerpster van de SoulPointremedies. Paganisme is bij haar in het dagelijks leven verweven en ze draagt het met veel plezier uit.

Bewustzijn

Een van de meest moeilijk te begrijpen en definieren gebieden van ons leven is bewustzijn. En toch is het een alledaags woord waar we vaak niet bij stil staan. Zelfhulpboeken en cursussen mbt persoonlijke ontwikkeling gebruiken de term vaak maar begrijpen vaak niet waar het werkelijk om gaat. De meeste verwarren bewustwording met bewustzijn. Het zijn soortgelijke ideeen maar toch anders.

We zijn een periode binnengestapt van persoonlijke groei en ontwikkeling en waar bewustzijn het belangrijkste aandachtspunt hoort te zijn als we een betekenisvol en doelrijk leven willen leiden. Betekenis en doel zijn de belangrijkste ingredienten van bewustzijnsontwikkeling.

Bewustzijn is wat iemand maakt tot wat hij is. Het is de essentie wat zowel de universele waarheden laat zien als de unieke persoonlijke karakteristieken. Bewustzijn is de ziel van iedere realiteit, het is haar essentie. Iedereen heeft een ziel en iedereen heeft een bewustzijn. Iedereen is als persoon uniek. Maar we zijn allemaal onderdeel van een groter geheel. Het is het bewustzijn of de ziel die ons aan dat groter geheel, ook wel het goddelijke genoemd, aanhaakt.

Als je bewustzijn hebt, gebruik je je hart, je intuitie of een hoger weten dat aan het denken voorbij gaat. Al deze tools zijn onderdeel van de ziel. Als je vanuit een hoger bewustzijn werkt, weet je dat je niet afgescheiden bent van het goddelijke. Je smelt ermee samen. Je identificeert jezelf ermee als het ware. Het raakt je op een manier da tje het als een deel van je hogere zelf ervaart.

Als je bewustwording hebt, gebruik je je denken om op een objectieve manier naar iets te kijken. Je weet iets over iets, maar deze kennis bestaat uitsluiten in de geest, afgesloten van het goddelijke. Het kan bestaan uit wat je hebt gelezen in spirituele boeken of uit cursussen maar dit is toch anders dan het Weten vanuit de Ziel. Bewustwording is eigenlijk een mentale reflex als de geest met iets in aanraking komt. Het denken gaat graven naar een oplossing en als je heel veel spirituele boeken hebt gelezen zal het daar zijn informatie uit gaan putten, er wordt echter geen vertaalslag gemaakt naar de Ziel.

Sommige channels werken dan ook niet vanuit Bewustzijn maar vanuit Bewustwording, dit zijn mooie boodschappen vaak, maar niet afkomstig van het goddelijke.
Bewustzijn kun je ook Zielsweten noemen. Het mooie hiervan is dat de ziel met alles in verbinding staat. Ze ziet zichzelf in de ander, kan zich als het ware volledig in de ander verplaatsen, waardoor we een voller begrip krijgen van de hele situatie HHermee raak je de essentie van eenwording en door dit te doen hou je ook van wat je ziet, hoort of weet. Als zielswezens bestaan we voornamelijk als Liefde en door ons Zielsweten te gebruiken vinden we meer harmonie in onze relaties met anderen en meer rust in situaties.

Meer over dit onderwerp:

De ziel
De tools van de ziel
De 8 zielslagen
De bron


Tips en aanverwant

Het bredere kader: spiritualiteit


. Lees de voorwaarden als je iets wilt overnemen. Disclaimer
Home | Andere layout kiezen | Zoeken