Melarossa dieet hoe je weer in vorm kunt komen

0
Rate this post

Gelokaliseerd vet – waar hangt het van af?

Voordat ik diep op mijn discussie inga, leg ik kort uit waarom de indeling van het vetweefsel in het menselijk lichaam niet uniform is. De meeste meisjes weten goed dat ze zich veel dikker voelen op hun dijen en billen, vet dat vaak bestand is tegen elke behandeling en dat, zelfs als het afneemt, nog steeds groter is dan de rest van het lichaam.

Dus als het een zeker feit

Hetzelfde geldt voor jongens: ze kennen de moeilijkheden die zich voordoen bij het verminderen van vet op de buik, zelfs als ze goed gedefinieerde armen en borstkas hebben. 

Dus als het een zeker feit is dat het vetweefsel niet gelijkmatig over het menselijk lichaam wordt verdeeld, met heterogeniteit die varieert van onderwerp tot onderwerp, laten we begrijpen waarom dit gebeurt en wat de mogelijke remedies zijn.

 • De “kaart” van de vetafzetting wordt gegeven door:
 • Distributie van adrenerge receptoren in het lichaam
 • Verband tussen de verschillende hormonen (testosteron, estradiol, corticosteroïden, insuline).
 • We ontwikkelen punt 1 – ADRENERGISCHE HORMONEN

Op een synthetische manier activeert het centrale zenuwstelsel, wanneer we fysieke activiteit uitvoeren, de afgifte van catecholamines (adrenaline en noradrenaline) door de bijniermerg. Deze stoffen circuleren door het lichaam en binden zich aan de bèta1

Dus als het een zeker feit– en bèta2-receptoren van de hersenen, het hart en de spieren (toenemende hart- en ademhalingssnelheid, aandacht en neuromusculaire coördinatie). Ze binden ook aan bèta3-receptoren, aanwezig op vetweefsel, waardoor de afgifte van vetzuren en glycerol in de bloedbaan wordt gestimuleerd.

De distributie van deze receptoren

Maar ze binden ook aan alfa-receptoren, die in plaats daarvan lipolyse blokkeren.   

Omdat de verdeling van deze bèta1-, bèta2-, bèta3- en alfa-receptoren niet uniform is in het menselijk lichaam, spreekt het vanzelf dat u meer gewicht verliest in de gebieden waar bèta3-receptoren meer aanwezig zijn en u minder gewicht verliest waar alfa-receptoren meer aanwezig zijn .

De distributie van deze receptoren is gekoppeld aan de genetica van het onderwerp, maar er kan ook veel worden gedaan door de levensstijl te veranderen en voedingssupplementen optimaal te gebruiken, zoals we later zullen zien. 

De distributie van deze receptorenIn punt 1 sprak ik met name over de adrenerge receptoren, maar de receptoren van alle hormonen die verband houden met het metabolisme zijn niet uniform verdeeld. In feite vindt insuline het gebied met de grootste ontvankelijkheid op de buik, cortisol in de rug (scapulair gebied), estradiol op de billen en peritrochanter, enz.

 1. We ontwikkelen punt 2 – RELATIE TUSSEN DE DIVERSE HORMONEN

Hormonen beïnvloeden het metabolisme en de verdeling van opslagvet. Bijvoorbeeld, hoge estradiol veroorzaken een gynoid verdeling (juist omdat het gekoppeld is aan vrouwen) met preferentiële plaatsen op de billen en dijen.

Lage testosteronniveaus verhogen de intraviscerale opslag. Hoge cortisolspiegels (zoals bij gestresste onderwerpen die tegenwoordig talrijk zijn!) Leg bij voorkeur vet op de rug. Gelokaliseerd vet Insuline lokaliseert het gewenste vet op de buik.

De prevalentie van androgenen omvat een verdeling van vet door de borst, maar alleen op het niveau van mapping zijn androgenen niet lipogeen maar lipolytisch. Laten we zeggen dat mannen zich bij voorkeur op vet richten op het thoracale niveau (Android- of appelvorm).

Stimuleren de alvleesklier om veel

Niet alleen dat: er is ook de interactie tussen de verschillende hormonen! Bijvoorbeeld: een persoon die voortdurend gestrest is (de typische gemiddelde Westerse burger) heeft altijd hoge corticosteroïdenniveaus, met als gevolg opeenhoping van voorkeur in de rug.

Omdat deze personen, om te proberen de serotonine van de hersenen te verhogen en zichzelf verlichting te geven, ze overvloedige en frequente koolhydraten consumeren met een hoge glycemische index (pasta, snoep, chips, gefrituurd voedsel, enz.)

Stimuleren de alvleesklier om veelStimuleren de alvleesklier om veel vrij te maken insuline; omdat er te veel exogene glucose (voedingsmiddelen met een hoge GI) en endogene afleiding (van het door cortisol geïnduceerde katabolisme) in de bloedbaan is, wordt de alvleesklier gestimuleerd om meer insuline af te scheiden. Veel insuline = veel vetopslag op de buik.

Daarom passeren cortisol en insuline de bal bij het afzetten van vet in de respectieve voorkeursgebieden.

Nu … nadat we hebben vastgesteld dat de verschillende verdeling van opslagvetten te wijten is aan de receptorkaart en hormoonspiegels, laten we kort begrijpen welke situaties een nadelige combinatie genereren … De receptorkaart en hormoonspiegels zijn te wijten aan:

 • Seks
 • Genetica in het algemeen
 • Spanning
 • Hyperinsulinemie en metabool syndroom
 • zittend
 • Schildklierhormonen
 • Seks

Omdat we hebben gezien dat oestrogenen

Mannen produceren tien keer meer testosteron dan een vrouw. Ze hebben hoge bloed androgen niveaus en lage oestrogeen niveaus. Vrouwen hebben oestrogeen- en progestageen niveaus gerelateerd aan de menstruatiecyclus, met een maximum niveau in de pre-menstruatie en een minimum niveau in de menstruatie.

Omdat we hebben gezien dat oestrogenen en progestagenen vet en vloeistoffen ophopen in de gluteale en peritrochanterische gebieden, hebben vrouwen met hoge oestrogenen door genetica een achterstand.

Maar het is niet alleen de genetica die tot deze situatie leidt: een dieet rijk aan verzadigde, gefrituurde vetten, suikers en een zittende levensstijl verhoogt het niveau van estradiol.

 • Het gebruik van de hormonale pil als voorbehoedsmiddel (op basis van estradiol en progesteron) verhoogt natuurlijk het niveau van deze hormonen in het bloed, en dus hun effecten op het vetstelsel.
 • Met het gebruik van de pil zal je waarschijnlijk een extra grootte van de borsten te nemen, maar ook gemakkelijk twee maten briefs …
 • Dat is de reden waarom ik altijd ten zeerste afraden het kiezen van de pil als anticonceptiemiddel. Veel beter dan het condoom, het middenrif en andere veel voorkomende oplossingen ….

Als u een vrouw bent en deze preferentiële accumulatie in verband met het vrouwelijke model wilt verminderen, moet u daarom:

Een uitgebalanceerd, caloriearm, alkalisch dieet hebben (om ook de etiologie van cellulitis of betere cellalgie te voorkomen), rijk aan complexe koolhydraten, vezels, meervoudig onverzadigde vetten, fruit en groenten. Iets lage eiwitten om de ureumproductie te verminderen (en daarom altijd de incidentie op de etiologie van cellulalgie te verminderen).

 • Vermijd de anticonceptiepil
 • Geen alcohol of rook
 • Rust goed volgens normale slaap / waakritmes
 • Houd voortdurend een matig intens trainingsprogramma aan

Als je daarentegen een man bent, is het natuurlijk dat je wilt profiteren van hoge niveaus van androgenen, waardoor oestrogenen laag blijven. Hoge testosteronniveaus verhogen spiermassa en verminderen vet.

AFSLANKEN

LAISSER UN COMMENTAIRE

Please enter your comment!
Please enter your name here